Citez dintr-un raspuns mai vechi de-al meu: "In primul rand, nu toate amplificatoarele suna la fel, chiar daca sunt setate exact la fel (eq, reverb, gain etc).Mai mult de-atat, eq-ul fiecarui amp e facut strict pentru amp-ul respectiv, adica pe un amp bugera, doar ca exemplu, sa presupunem ca eq-ul poate fi modificat in 10 nivele (adica de la 1 la 10 sa poti sa misti bass, middle, trebble), revenind, poate pe un amp bugera diferenta de frecvente inalte de la 1 la 10 e de x decibeli, iar la un amp peavey, diferenta de la 1 la 10 e de y decibeli, deci parametrii variaza in functie de amplificatorul folosit.Deci, n-ai cum sa zici ca la o melodie (sau mai rau, la un artist), bass-ul e 5, trebble-ul e 10, mid-ul e 2 etc. Deci ce ar trebui tu sa faci: Asculti melodia pe care vrei s-o canti, scoti singur eq-ul corespunzator amp-ului tau."Cat despre efecte, iti dai seama si singur daca folosesc chorus, distorsiune, overdrive, daca e clean etc, nu-i mare inginerie.
Mai am niste probleme :
1-Coarda MI (gros) de la chitara bazaie rau.Ce sa fac?
2-Nu stiu care e efectul distortion la amplificator.
1-bazaie probabil pentru ca dai prea tare, incearca niste corzi mai groase, si mie imi cam face la fel mi-ul gros care e de 0, 46, o sa-l schimb cu unu 51 probabil.Dar daca bazaie si cand dai incet, depinde pe ce freturi bazaie.Pe 0(liber), daca bazaie, e de la nut cel mai probabil, daca bazaie pe 1-20 e de la bridge ( mai trebuie sa-l ridici, ca atinge celalalte freturi), iar daca e 20-22/24, probabil atinge doza de bridge, daca-i ridicata prea sus.In cazul asta trebuie sa cobori putin doza.
2-Nu am cantat pe mustang in viata mea, cauta pe youtube, dar nu stiu cat de greu poate sa fie, eu cu un amplificator foarte greu de setat (digital), am reusit sa-mi dau seama fiecare butonas ce face.Deci, cauta tutoriale pe youtube daca chiar nu-ti poti da seama. Oricum, nu cred ca vei scoate vreo distorsie cu gain urias, pentru asta ai nevoie, in majoritatea cazurilor de o pedala de distorsiune.
Par tampit daca zic "de distorsiune"? Ma rog, nu-ti pot recomanda o pedala din moment ce nu mentionezi un buget.Cel mai bine ar fi, oricum, s-o iei second hand.Iar, daca faci rost de o pedala de distorsiune, sa stii ca trebuie sa canti pe clean cu amp-ul, iar distorsiunea o scoti din pedala. Oricum, apasa si tu pe "raspunde" ca sa-mi apara si mie notificare acolo, acum am intrat doar din intamplare in raspunsurile mele si am vazut ca ai mai intrebat ceva, altadata probabil o sa uit.
FadeToMetallica întreabă:
Patricia444 întreabă: