| TheForeignConstantin a întrebat:

Are rost sa 'lupti' impotriva manelelor si a persoanelor care le asculta?
Atata timp cat x si y nu te deranjeaza cu acest fel de muzica, tu de ce ai fi contra lor? Astept raspunsuri argumentate.

Răspuns Câştigător
| car3less a răspuns:

De ce trebuie neaparat sa ne deranjeze ceva mereu la cei din jur... de ce pur si simplu nu putem trai pentru noi si ne preocupa maneaua altuia? intr-adevar, fiecare traieste cum ii place atata timp cat nu ii incomodeaza pe ceilalti, insa de ce trebuie sa ne lasam incomodati?

nu te poti astepta ca toti sa asculte vivaldi. si sunt atatea alte lucruri in jur care ne pot capta atentia... in locul defectelor celorlalti.

"lupta" este impacarea ta cu ideea ca fiecare om este asa cum este. nimeni nu este contra ta daca asculta o manea. pur si simplu, gradul de cultura, viata care o duce, lumea in care se invarte nu ii permit mai mult. in loc sa te gandesti ca te supara, te poti gandi ca esti norocos cu faptul ca TU poti asculta muzica la un alt nivel.

si atunci cand te supara ceva sa te supere numai motivele cu adevarat importante. happy

20 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Fiecare ascultă genul de muzică dorit, nu văd ce atâtea discuţii contradictorii.
Pa, pa.

| Razvan a răspuns:

N-am absolut nicio problema cu persoanele in sine ci cu fenomenul.Manelele nu spun nimic si totusi au un public din ce in ce mai numeros.Nu e chef unde sa nu iti sparga timpanelethinking
Triluri de jale, de dor, de dansat falsate la greu de "artisti"
Cand e live Sorin Golden Baby se calca lumea in picioare mai ceva ca la apa sfintitaraised eyebrows
Nu conteaza continutul, versurile, muzica. Ce conteaza cu adevarat e talentul pe care il ai cand dansezidevil

| LuS[z] a răspuns:

Nu are rost sa lupti pentru ca oricat ai vrea tu nu ai cum sa le schimbi mentalitatea lor asa ca mai bine ii lasi in plata lor

| Roby67 a răspuns:

De ce sa fi inpotriva cuiva daca nu deranjeaza? Acesta este raspunsul meu argumentat.

| ✿puffa✿ a răspuns:

Dar daca te deranjeaza? sa fim seriosilaughing. manelisti asculta tare, fredoneaza gen:"oo.viata mea"laughingmarog:Jos manelele!

| jony a răspuns:

Mai bine ar fi sa luptam pentru a covinge oamenii sa nu mai aleaga pe oricine la condecere ca ramanem in urma rau de tot, de ce sa avem ceva impotriva a unui stil muzical nu e bine acest lucru.

| jony a răspuns:

Salut! Lume! Bai alt blogo ro, batrane pe seituri, ce ai tu treaba ce geluri isi pune alti pe cap sau ce muzica asculta in masina bai copil de comunist! Eeeee de asta nu merge treaba inainte in Romania bagami-as sa nu mai zic ce...fiindca sunt copii astia care face ura de rasa si de gel si conserve si masini, crescut de minti comuniste care cand era mic a-i spunea Mama si Taticu care sigur sunt comunisti vii, bai nu te juca cu tiganul ala, ceea ce nu e bine trezeste-te Hikler palitear somnu santem in 2010 fiecare om e om bai incultule!

| Vizitiul a răspuns:

Traim intr-o tara democrata, prin urmare, fiecare are dreptul la libera exprimare, libera alegere! Hai sa nu mai privim in gradina altora, ci in gradina noastra!

| kiwii a răspuns:

Bla bla bla. tara libera. M-am saturat sa imi iau bataie de la manelisti un pic mai mari ca mine pentru ca nu imi place sa ma imbrac la fel ca "Rozyy" a lor.haida de.
1.Nimeni nu s-ar lua de ei, dar le place sa faca scandal.In cazul meu, niciodata nu incep eu o cearta, ei o provoaca.
2.nu ar trebui sa fie un deranj pentru mine ca dupa 7 ore de scoala sa fiu obligata sa il ascult pe salam in tramvai? Eu ascult rock si rap. Daca as asculta si eu in masina nu ar venii gorilele maneliste sa ma ia la pumni? BA DA.
3.Si cica nu toti manelistii sunt cocalari. Da, or fii cateva exceptii, dar cu siguranta toti cocalarii sunt ascultatori de manele.gataa.

| virusel a răspuns:

Nu mi se pare normal ca sa luptam impotriva manelelor sau manelistilor(sa nu comfundam manelisti cu cocalari sau sunt din alta poveste chiar daca cei mai multi asc acest gem). pana la urma este un gen de muzica foarte ascultat. Daca si presedintele spune ca 99% din romani asculta manelelaughing)...eu ascult rock, punk, pop is mai mult cu muzica de afara, nu ascult musca romaneasca pentru ca nu imi inspira nimic.toate seaman intre ele si toti fac muzica de "club" cica iar eu nu o suport...deci rockeri nu suporta manelele dar eu nu-s asa, eu nu fac ca toti draci cand le aud cum fac uni care pe ascuns baga manele de rup.Pentru mine maneau este un gen de muzica care nu imi place dar nici nu ma deranjeaza

| arrriadna a răspuns:

Salut. Pt mine problema nu e muzica in sine cat gradul de educatie sociala al ascultatorilor. Principiul meu e "nu deranja ca sa nu fi deranjat". Ma irita si imi creaza disconfort sa aud muzica de la telefoanele si masinile altora (si eu n-am auzit rock, folk, simfonica sau jazz in tramvai, de exemplu). Ma deranjeaza oamenii care scuipa cojile de la seminte in nisispul in care se joaca copiii si pe aleile parcului sau in mijloacele de transport in comun (adica semintele sunt sanatoase cand nu sunt in exces si forteaza ficatul, dar de ce trebuie sa merg sau sa stau eu in covorul de coji si nuisi iau un ziar sau punga pentru coji, n-am inteles!). ASTA ma deranjeaza. Muzica? I don't care! Partea proasta, daca ma intrebi pe mine este ca de cele mai multe ori exista o legatura intre conceptiile de viata/ actiuni si stilul de muzica ascultat. Mergi in medii diferite, cu oameni diferiti, observa, asculta si trage concluziile. Ce am scris eu e doar experienta personala. Cand ajungi la o concluzie scrie aici, poate ne oferi noi perspective.

| kaTTsu a răspuns:

FORZA SALAM ...salam tza regaeton tza. iauzea

| gaabitaa95 a răspuns:

Pai asta e problema, daca nu ne-ar deraja ar fi perfect. ei cu oile lor, noi cu caprele noastre. dar NU. ei se cred mari "smakeri"si vor sa fie in frunte cu comportamentul lor de cocalari/pitipoance.Sau nu e de ajuns da dai volumul mediu la muzica si sa asculti tu si cei din casa... dai muzica LA MAXIM sa auda tot cartierul ce sistem ai tu si ce melodie cu SALAM a mai aparut.Sau, nu te simti bine daca arati la toti, ce marca de boxeri ai, sau ce tatuaj sexy ti-ai tras. Un om normal care asculta un gen de muzica, il asculta dar fara sa afle juma' de tara.Eu consider ca asa e normal.Parerea voastra e parerea voastra iar eu cred ca merita sa "lupti"doar cu cocalarii/pitipoancele.cu restul fanilor de manele nu am absolut nimic. Daca stai "in banca ta" credeti-ma ca nimeni nu are nimic de obiectat.

| cba8r478 a răspuns:

Nu cred ca are sens sa lupti impotriva manelelor adica este o tara libera si fiecare asculta ce vrea, zic eu... Poate si pe ''ei'' (ascultatori de manele) ii deranjeaza muzica pe care o ascultam noi, nu? Fiecare asculta ce vrea atata timp cat nu ne deranjeaza...

| TheForeignConstantin explică:

Imi pare rau pentru raspunsul intarziat. Nu am avut acces la PC in ultima vreme...

In primul rand, multumesc pentru raspunsuri! Sunt unele foarte bine argumentate si care chiar merita citite.

Cand am zis cuvantul 'lupti', m-am referit printre altele la ideea de a se mentine o continua relatie tensionata intre cei care asculta si cei care nu asculta manele, avand la mijloc: 'maneaua e stilul de muzica pentru cei inculti', cu scopul de a face pe manelisti sa renunte la acest gen. Vad asta foarte des la TV dar problema e ca este luata in gluma foarte mult (ca totusi sa-i ataci prea direct nu se poate din numeroase motive printre care si rating-ul) si in felul asta simt ca mai mult ii intarata pe ascultatori decat sa-i demotiveze...

E o tara libera, foarte adevarat, dar totusi multi dintr noi chiar nu avem nevoie de manele/coji de seminte/conversatii zgomotoase prin autobuze... Personajelor care fac chestii d'astea ce poti sa le faci? Din acest motiv am intrebat daca are rost sa lupti si impotriva celor care asculta manele!
A nu se intelege totusi ca manelele fac asta, desi majoritatea celor care actioneaza asa prin autobuz asculta acest gen.

Exista din cate observ eu unii oameni care pur si simplu sunt contra unor lucruri pentru ca asa e la TV sau asa au crescut sau asa e spiritul locului... Ce pot sa zic, eu ascult aproape orice gen de muzica mai putin 'house' si 'populara' dar exista vreo 5 manele care chiar imi plac avand in vedere melodia, ca versurile nu ma prea incanta. Mai demult totusi eram strict anti-manele si asta pentru ca majoritatea celor de la mine din clasa faceau la fel; stateam si incercam sa imi dau seama cum unii pot fi asa incurlti.
Nu stiam eu atunci de faza cu 'fiecare cu ce-i place' si 'cine esti tu sa judeci'... Observ ca eu m-am schimbat si chiar ascult cateva manele dar tot nu pricep unde vrea sa se ajunga cu 'anti-manelismul' predominant la TV. Voi credeti ca are vreun efect?
Romanii sunt totusi tarani de la origine si majoritatea sunt foarte impresionati de emisiunile de cacao de pe Antena sau proTv. Cum sa schimbi omul asta? Cum sa opresti tu un un stil de viata? Tinde spre imposibil daca ne gandim sa facem asta pe durata unei vieti de om.

Cum am vazut in multe raspunsiri de mai jos: E mult mai bine sa ne vedem de ograda noastra ATATA TIMP cat nu ''ne bate vantul in rumegus'' de-l trimite la vecin, atata timp cat nu il facem pe vecin sa se "mute mai incolo ca sa nu-l ude stropitoarea noastra" si atata timp cat nu deranjam vecinul cu muzica. Sunt toate scuzabile dar pana la un punct, iar punctul asta e din ce in ce mai incalcat. In cazul asta TREBUIE facut ceva, dar altfel de ce sa fim contra sau sa uram? Eu cred ca, parerile trebuie expuse doar daca-s cerute sau daca cineva te deranjeaza si tot nu isi da seama.

Sper sa intelegeti ce v-am zis acolo pentru ca am cam scris asta la ora 2 noaptea ca intarziasem mult cu raspunsul. In caz de greseli imi cer scuze si va rog sa am corectati happy
Multumesc inca o data pentru raspunsuri! Am sa dau si fundita! happy

| edward_5557 a răspuns:

Rost nu are ca oricu nu rezolvi nimic, nu pot fi interzise, e democratie, in schimb de deranjat ma deranjeaza si daca as vedea vreun rezultat in implicarea mea intr-o astfel de actiune, da as lupta. sunt etalate prea mult pe strazi, in masini la telefoane date la maxim. cei care le asculta (stiti care e majoritatea) nu respecta pe ceilalti din jur si lumea nu prea are curaj sa se puna cu ei, si plus de asta nu am vazut vreun rapper sau roker sau alte genuri care sa se uite urat la tine ca esti imbracat nu stiu cum, ca ai parul nu stiu cum. Maneaua e caracteristica unui tip de oameni si din pacate sunt multi la noi in tara

| Altu a răspuns:

Sa lupti cum? Ce poti sa faci?
Da, ma deranjeaza. Si da, nu'mi plac oamenii care asculta asa ceva. Nu'mi place cum gandesc, cum se imbraca, cum se umplu de zdranganele la maini si la gat, de gel in cap, etc. N'am nimic cu nimeni, fiecare asculta ce vrea. Dar numai manelistii se gasesc sa stea cu geamu deschis si cotu pe geam cu maneaua la maxim in masina. Tre' sa inchid eu geamul sau sa'i suport. Numai manelistii se lauda in mijlocu' lumii ce melodie si'au mai "tras" ei pe telefon, numai ei asculta muzica la telefon in mijloacele de transport (fara casti, bineinteles).
N'am nimic cu nicio muzica, atat timp cat' nu ma fortati s'o ascult.

| lifeistough a răspuns:

Ce-i care urasc manelele de fapt urasc tiganii nu genul muzical deci sunt xenofobi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Atata timp cat x si y nu te deranjeaza" n-am nimic cu nimeni. Numai ca sunt multi care vor sa-i "culturalizeze" si pe vecini, parteneri de trafic, etc.
De acord cu @arrriadna
@lifeistough: ce spui tu e o generalizare fara sens. Eu n-am nimic cu tiganii, in schimb manelele ma enerveaza la culme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie imi plac manelele dar nu sunt obsedata sau tiganca