Raspunsul cel mai corect e: nu-ti putem recomanda o chitara din moment ce nu ne zici ce vrei sa canti, ce buget ai. Astept sa-mi raspunzi.
Daca ai o pasiune pentru chitara nu cred ca te lasi pentru ca ai o clasica si nu o electrica nu? Eu abordez genul rock pe chitara si ce am primit o electrica de la inceput? Ce crezi ca parintii iti dau ia de aici copile 900 si ia-ti o electrica si mai ia si 500 ca poate ai nevoie de un amplificator la ea si mai ia si 300lei ca poate vrei o pedala de efecte... Pentru inceput e buna o chitara nu foarte scumpa si dupa ce prinzi curaj si ai si bani da frate cumpara ce iti doresti. Tocmai din faputul ca multi incepatori se lasa de chitra dupa un an de studiu nu recomand chitara electrica. Sa nu o iei ca un repros e numai parerea mea... (p.s. Trebuia sa scrie ce doreste sa cante si ce buget are ca sa nu ne certam noi aici).
Consider ca trebuie sa incepi cu o chitara cat mai scumpa.Cu cat e mai buna cu atat e mai usor de cantat pe ea, are grifful mai mic, are actiunea mai joasa, eventual o decupatura.Toate lucrurile astea te atrag mai mult la chitara.Doar cu o vointa de fier am reusit sa cant 6 luni pe o acustica cu actiunea uriasa, corzi care nu aluneca.O chitara electrica nu trebuie neaparat sa fie scumpa, poti sa-ti faci un rig foarte bun cu 1400 de lei, repet, foarte bun, dar daca n-ai pretenii asa mari poti face un rig si la 400 de lei.Recomand tuturor care vor sa se apuce de chitara si sa cante rock-metal, in continuare, o chitara electrica. Daca te-ai inselat, si nu-i pentru tine chitara, o vinzi, desigur, pierzi niste bani, dar trebuie sa-ti asumi niste riscuri pentru o calitate superioara a sunetului/feeling-ului cu care canti.
Pentru inceput una nu foarte scumpa ceva intre 100-300 lei ori chitara acustica ori clasica ( clasica cu corzi de nylon, acustica cu corzi de metal) Eu ti-as sugera o chitara acustica merg mai mulde genuri de muzica pe ea decat pe o clasica... Asa un model de chitara nu stiu ce sa iti spun cauta un ibanez, fender, flame,... nu mai am idei.
N-am inteles de ce ii recomanzi acustica sau clasica? Poate fata vrea sa cante metale si e foarte ambitioasa, in cazul asta ii trebuie o electrica, sa nu-si piarda ambitia.Stii cati chitaristi se lasa anual pentru ca au inceput cu acustica/clasica si nu li se potriveau? Nu cred ca stii, nici eu nu stiu un nr. exact, dar sunt extrem de multi.Cat despre branduri, fender la 300 de lei nu gasesti, flame = actiune de 15 mm, cheite care se desprind etc.
Preferata mea este acustica...dar acum depinde de preferinte. poti sa iti cumperi electrica(foarte buna alegere de alt fel) sau clasica(nu este foarte speciala, dar cam majoritatea incepatorilor de asta cumpara ).
Ai inceput raspunsul bine, dar...Nu exista alegere buna/alegere proasta, fiecare chitara e potrivita pentru un gen pe care vrei sa-l canti, fiecare are un sunet specific, n-o sa scoti un sunet de clasica cu o acustica, sau de electrica cu o chitara clasica.Ce-i drept, da, majoritatea incep cu o clasica, dar n-are nicio relevanta, chitara clasica e la fel de buna ca toate celalalte chitare, daca vorbim la general.
Iti dau un site in care poti sa te uiti cat e ziua de lunga sa vezi ce chitara iti place sa vezi preturile, niste seturi daca doresti chitara + husa + pene... etc ce mai are un set.http://www.fly-music.ro/17-chitare-chitari-chitara