Buna. M-am apucat de chitara de vreo luna si inca nu stiu mare lucru, dar sper sa te ajut putin daca pot.
Deci chitarile sunt:
1. acustice cu corzi de metal
2. clasice cu corzi de naylon, scoate un sunet mai cald ca la acustica e mai usor de cantat fiind cozile mai moi, dar din ce am auzit fiind de naylon sunt mai putin rezistente ca de metal.
3. electro-acustica- ceva intre acustic adica are cutie de rezonanta dar se leaga cu fir la amplificator
4. electric fara cutie de rezonanta, se leaga firul la amplificator.
Bun deci eu am o clasica veche de reghin de pe vremea lu ceasca :)) de vreo 20-30 de ani, dar cu corzi metalice- ar trebui sa mi le schimb ca cica corzile metalice supun presiune mare si risca sa se indoaie gatul. Clasicul cu corzi de nylon sunt mult mai bune si pentru dat cu degetele in loc de pana, flamenco spre exemplu.
Acustic este mai des intalnit din cate am vazut eu.
La inceput o sa-ti fie greu, mai mult dureros pana faci bataturi si ti se intaresc buricele degetelor...
Eu am invatat acordurile de aici
http://cursuridechitara.blogspot.com/
este foarte bine explicat. Mult noroc si desi o sa te doara degetele nu renunta ca se merita fiecare durere si banut... pe mine chitara m-a scos din calculator si m-a facut sa mai ies si eu si sa mai cunosc oameni... te sfatuiesc daca poti sa te duci si la un profesor daca poti fiindca este foarte util. Mult noroc! si exerseaza exerseaza si iar exerseaza
Eu stiu ca varul meu a dat 17 mil pe ea, si e copie a lui Angus de la AC/DC la comanda
Eu... am chitara de la reghin am dat 2 jumate si ii cu corzi metalice dar sunt si cu corzi si de celalalt fel nu-mi vine acum numele eu mi-am luat-o din bucovina dar iti zic din propria experienta nu trebuie sa te dai batuta ca o sa fie foarte greu la inceput asa ca succes!
hecamefrommetalland întreabă:
dragos12 întreabă:
Ancuta5678 întreabă: