1. chitara clasica foloseste corzi de nylon iar cea acustica (zisa si western) foloseste corzi de otel
2. chitara clasica are gatul mai lat iar cea acustica are de regula gatul mai ingust intocmai ca la chitara electrica
3. la chitara acustica se intalneste de obicei si o tija ingropata in gatul chitarei ce serveste la ajustarea tensiunii. La chitara clasica nu apare elementul asta deoarece corzile din nylon nu exercita o tensiune intr-atat de mare incat sa curbeze sesizabil gatul chitarei. Exista si chitare clasice cu tija dar sunt cam rare.
4. diferentele de sunet mai "dulce" la chitara clasica si mai briliant la chitara acustica (in mare parte corzile sunt de vina!)
5.clasica : grif mai lat, cute de rezonanta mai mica, corzi de nylon
6. western : grif mai subtire, cutie de rezonanta mai mare, corzi de metal
Ideea este urmatoarea cum s-a mai spus chitara clasica are cutia de rezonanta mai mica griff-ul mai lat si corzi de nylon fata de cea acustica. De asemenea nu are nevoie de acel suport prins de cordar in "fudul chitarei" deoarece are o altfel de constructie interioara mai inteligenta fata de cea acustica.
De asemenea cutia rezoneaza mai bine sunetul (mai bine nu inseamna mai tare) s-a constatat ca o chitara clasica cu corzi de metal suna mai bine decat cea acustica.
"Problema" cu griff-ul mai lat de fapt a fost gandita de un spaniol care a proiectat chitara clasica.De fapt acest baiat a ajuns la concluzia ca marind grifful e mai bine pentru ca avand un griff cu 2 cm mai subtire decat cel la clasica nu este chiar un lucru bun pentru ca ar fi mai greu sa ne complicam sa facem mari "scheme" pe chitara pe un griff vai mama lui scuzati expresia.
Cutia de rezonanta la o chitara clasica e mult mai complexa decat cea acustica, acustica fiind un fel de "ruda saraca de la tara". Desigur se poate canta muzica clasica la corzi de metal si invers se poate dar sunt niste lucruri stabilite cu un sens. Muzica Rock nu are nevoie de sunete calde si armonioase dar din punct de vedere al constructiei chitara clasica este mult mai complexa si se poate vedea si in exterior ca aspect e mult mai ingrijita.
Totul a inceput din perioada romantica cand era acea chitaruta micuta se stie din cauza ca nu se cantau decat cateva acorduri micute si in rest cu vocea.In timp acea chitara s-a dus in america unde au dezvoltat-o in chitara acustica pastrand multe elemente precum griff-ul si cutia de rezonanta (marita insa in mare aceeasi) in europa in spania un tip s-a gandit mult timp ca sa rezolve niste aspecte precum cutia de rezonanta sa o inbunatateasca pentru ca acea chitara sa aiba o durata de viata mai lunga (la inceput se intampla la fel si cu corzile de nailon rupeu griff-ul dupa cativa ani) precum si griff-ul marit pentru a putea canta melodii mai complexe decat acordurile ce se dau in muzica folk.
Cam asta este cu chitara acustica si clasica diferentele.Si in ciuda topicurilor de pe net care devalorifica chitara clasica nu este asa cum reiese si din ce v-am impartasit. Sper ca am facut putina lumina smile.gif.
Chitara clasică e o varietate de chitară acustică. (Se cheamă acustică fiindcă nu are amplificator.) Chitarele acustice neclasice au corzile din alt material (de obicei oţel) decât chitara clasică.
anonim_4396 întreabă: