Daca nu vrei in romana sau engleza, atunci in ce limba vrei sa fie?
Am vazut ca stii rap francez, eu am doar o melodie in cap cand aud de rap francez: Supreme NTM - Laisse pas trainer ton fils.
Aveam un cd cu muzica rock frantuzeasca dar nu mai tin minte decat Misanthrope - Batisseur de cathedrale
Nu mai am nici cdul, nici melodiile in pc/telefon.
Mai ascultam heavy/folk metal nordic (Ensiferum - In my sword I trust, Lai l-ai hei; Wintersun - Time; Finntroll; Manowar).
Black/depressive rusesc (Psychonaut 4 - Parasyte (Have a nice trip version))
Cor in latina (pe fundal de orchestra):
Elfen Lied Intro - Lilium
https://m.youtube.com/watch?v=RFnazAsMOQI
Si piano, mult piano, fac o lista separata pentru asta, nu e in vreo limba anume deci na.
Man de ce nu vrei sa fie in raomana sau engleza? eu ti-as recomanda aici si nu glumesc, sa asculti niste manele. eu am inceput tot asa cu rock metal rap punk si am descoerit ca sunt multe manele faine. in rest, sa descoperi muzica asa de diversa iti recomand de exemplu ce fac eu e sa stau pe bandcamp.com si ma uit acolo ce mai apare si am descoperit cateva situri care fac recpomandari bune din cand in cand dar asta tine de tine uite mie imi place stereogum.com si angrymetalguy.com dar poti sa gasesti si pe pitchfork sau cum ii zice
Pentru ca in romana si engleza stiu destui artisti si trupe bune, bine stiu si artisti buni care nu canta in romana sau engleza dar as mai vrea recomandari.Manelele nu imi plac de nicio culoare, nu imi place muzica facuta de tigani nu imi transmite nimic in afara de am bani, am "valuare" sau alte chestii asemanatoare care pentru mine nu inseamna nimic.
Man sa zici ca manelele nu transmit altceva decat ""am bani am valoare inseamna sa nu stii cu adevarat despre ce e vorba. tiai format o imagine ireala pe baza unui stereotip. exista multi manelisti care sunt intelectuali si multe versuri care sunt ingenioase... la fel zic si oamenii care nu stiu despre rap ca nu transmite nimic in afara de am bani am valoare si stii foarte bine ca in trecut era cantat doar de negri.
eu doar iti recomand sa incerci sa le asculti fara preconceptii si cu inima deschisa, nicioada nu stii ce o sa iti placa de fapt.
Fazele alea cu am bani, am valoare etc se gasesc mai exact in gangsta rap care este un subgen al rap. ului.
Si legat de chestia cu manelele, nu vad ce m.ar atrage sa ascult pe cineva care se vaiata ca viata lui nu mai este cu el pe un negativ care este atat de groaznic de iti vine sa iti bagi mainile pana la cot in urechi ca sa nu mai auzi ragaielile alea ale lor.
Man in fine mi se pare ca tu continui sa vorbesti be paza a ce impresii ai despre manele decat pe baza a ce sunt cua devarat. nu exista culturalizare fortata asa ca ma opresc aici. e decizia ta daca vrei sa dai o sansa unui gen de muzica discriminat sau nu.
Nu am inteles faza "ce sunt cu adevarat"!? Pai ce nu sunt garbage?
Asculta dubstep, trap, sau electro pop, poti incerca: Afrokack, Zomboy, The Chainsmokers, KSHMR.