De pe vremea fanriotilor, acolo isi au originile din muzica cantata pe vremea aceea, cea mai veche poate fi considerata, pana cand nu te iubeam de Anton Pann, toate tarile balcanice au un gen de muzica ce seamana cu manelele
Am și eu două întrebări la tine:
1) De ce începi toate întrebările cu "m-a întrebat un prieten"?
2) De ce torturezi limba română în halul ăsta?
Nu torturez limba, romana in primul rand,..., aaa?!, daca asta crezi?!
iar in al doilea rand faptul ca incep o conversatie sau incep sa pun o intrebare simpla mai de gasca asa, '' ca mi-a venit mie sa vorbesc cu '' m-a intrebat un prieten, despre... ', da ca sa stii am si prieteni care ma mai intreaba de una si de alta la care nu prea se pricep mult prea bien si nici nu prea inteleg mai in detaliat unele probeleme, intelegi?!
cam asta este treaba aici, iar daca ai ceva de adaugat in afara de cea ai vrea tu sa ma interagutezi cu o anumita cuiozitate, la?!
de ce incepe asa... de ce scrii mereu asa... de ce faci mereu asa
sa stii ca iti pierzi vreme, si eu nu am chef sa jignesc pe nimenea, sa fie clar?!
"iar daca ai ceva de adaugat in afara de cea ai vrea tu sa ma interagutezi cu o anumita cuiozitate, la?!"
Ai dreptate, nu torturezi limba română... M-am înșelat eu.
Nu tortures si nu am torturat niciodata, daca asta?!, insinuezi?!
Maneaua este o muzică tradițională turcească - nu are nici o legătură cu aceste așa zis manele cântate de rromii din Romania și restul spațiului balcanic. Ceea ce cântă acești așa ziși maneliști este o adaptare la nivelul României a așa zisei "muzici iugoslave" cântată la petreceri de rromii (și nu numai) din fosta Iugoslavie. O muzică creată în timpul lui Tito cu scopul de a crea o muzică comună pentru toate popoarele din fosta Iugoslavie.
Maneaua tradițională a pătruns și în spațiul românesc dar s-a pierdut o dată cu trecerea timpului. Ceva asemănător cântă formația Anton Pann - o găsești pe YouTube. Melodia cea mai cunoscută fiind "Bordeiaș, bordei, bordei" dar și "Leliță Saftiță" și altele. Caută pe YouTube și ai să vezi diferența. Succes.
El este pro comunism, cred ca toata lumea ar trebui sa fie perfect in toate privintele, sa invete nonstop si sa stie romana si matematica la perfectie si poate si engleza sau alta limba ca la Harvard! Nu il baga in seama
IonelFlorianUrzica, Nu l-am băgat intenționat, pe acest individ, el mă gabat pe mine, iar eu l-am băgat și eu în seamă, dar?!
Na nu ai cu cine să vorbești?!
Oricum daca era să fie atât de deștept să învețe carte, pfff, trebuia să fie total diferit, și la cum este, cred că nu este de la Pro Comunism, nici pe departe, cred că este de la PSD-sti, sau de la PNL-sti mai bine zis, dar nici pe acolo nu-l văd eu, oricum, a devenit foarte încurcat, dintr-o întrebare pusă de mine o dam in concurenta prostiei!
Gabicoo, ești genial, "fara caterinca " așa am sa fac, apropo nota 10 cu felicitări?✋?!
Ionele, parcă ieri întrebai cum poți să fii și tu mai deștept... Dar se pare că în realitate nu-ți dorești asta.
Numai dacă promiți să-mi urmezi și tu sfatul și să înveți să te exprimi corect în limba română.
Eu sunt deștept! Nu sunt manipulat de televizor și nu trăiesc ca majoritatea oamenilor de pe Pamant in cuști numite blocuri, unde sunt pregătiți cu atenție prin mâncarea și băutură pe care o mananca de forțe din afara pentru o soarta sumbra
Și nici măcar nu mi-ai răspuns la întrebare! Poate ar trebui sa începi sa îmi răspunzi din nou la întrebări! Am găsit o grămadă de teorii pe care vreau sa le dezbat
Ti-am spus deja ca singura cale sa ne salvam de ce va veni este sa nu mau cumpărăm fast food, mancare care îngrașă și sa nu ne mai uitam la televizor! Am și argumente in favoarea mea de data asta! Vrei sa le auzi?
anonim_4396 întreabă: