Desi a intrat de curand in atentia presei in urma lansarii videoclipului "Ne intamplam", Emmah Toris este familiarizata cu scena: a lansat alaturi de Sistem, in urma cu cativa ani, piesa "People are people". Dupa o perioada de timp in care s-a retras de pe piata muzicala, Emmah Toris revine cu piesa "Ne intamplam". Despre noua sa piesa, despre planurile de viitor, dar si despre dorinta de a se lansa pe piata muzicala din Romania, desi are radacini nemtesti si grecesti.
Numele de scena, Emmah Toris, reprezinta o alternativa a propriului meu nume, fiind alegerea unui vis ciclic, insa uitat ca tesatura epica. Numele a devenit evident in vis, stiind totodata de provenienta germanica a numelui si de semnificatia lui, aceea de "intreg", "universal", "complet", "Divinitatea mi-a raspuns". Toris este o prescurtare a numelui de familie, insa imi place sa ma gandesc la originea japoneza a termenului, "Tori", care inseamna... pasare.
Ce ar trebui sa stie fanii despre tine?
Oamenii ar putea sa afle ca nu imi place sa vorbesc despre mine si nu-mi doresc sa fiu cunoscuta altfel decat prin intermediul scrierilor, muzicii mele sau altor indepliniri artistice, cum este pictura. Uneori, nici macar nu mi se pare necesar sa explic o anumita viziune personala asupra pieselor, tocmai pentru a lasa frumusetea interpretarii celorlalti sa se manifeste. E o contopire intre noi toti, sunet si cuvinte si intotdeauna mesajul capata un alt sens, de la moment la moment, de la spirit la spirit. Nu consider ca acesta este momentul oportun in care oamenii sa ma cunoasca prin prisma unor interviuri relativ biografice sau conform unor pareri pe care le-as putea emite intr-un anumit context, argumentat, insa, neindoielnic, subiectiv. Cred ca este mult mai important sa ma afle prin ceea ce transmit piesele mele, textele sau poeziile pe care le scriu, sa aiba de-a face cu personajele care se manifesta in mine zilnic, decat cu persoana – poate uneori anosta – Emmah. Lumea din interior este ceea ce as dori sa le arat oamenilor. Poate ca ar fi mai bine sa trecem dincolo de anumite granite sau tipare sociale. In definitiv, sunt o persoana care se intampla uman, uneori gresit sau tern... dar cu grija. Nu asta si nu asa vreau sa arat. Si cel mai important este ca ei sa se descopere astfel, altfel decat cred ca se cunosc, cu splendoarea, jocul si cutezanta pe care cu totii le pastram, dar nu le-am aflat poate, cu cele mai ascunse pasiuni, care fac pana la urma ca experienta pe care o avem aici – si anume viata - sa capete, daca nu un sens, macar un salt karmic, spiritual si cognitiv. Si umorul, neaparat umorul...
Cam atat!