Tu ce zici? Având în vedere că o notă poate fi ori prea sus, ori prea jos, și 0 nu-i nici pozitiv și nici negativ? Da, trebuie să fie 0.
Sau, a doua variantă, în partea de sus, liniuța aia din mijloc echivalează valoarea 0, liniuțele din stânga o valoare negativă și alea din dreapta una pozitivă. Când e acordată o coardă, n-ar trebuie să o depășească cu mai mult de 3-4 liniuțe pe aia din mijloc.
Ai grijă să nu "acordezi" coarda care nu trebuie. Dacă vrei să acordezi să zicem mi-ul trebuie să îți apară acolo E. Și cum programul nu nimerește coarda bună de fiecare dată de unul singur, ca să-ți fie mai ușor, apeși tu pe butonul corespunzător corzii (E-mi gros, A-la, D-re, G-sol, B-si și ultimul E-mi subțire). Și ai grijă să rotești de cheița care trebuie, că dacă ești neatent te mai trezești cu câte-o coardă ruptă.
N-am prea folosit, ai o poză cu el? În principiu ar trebui să fie la fel, doar că în loc să îți apară și în cifre, cum îți apare la mini tuner, îți apar doar liniuțele verzi/galbene/roșii sau cum or fi ilustrate. Sau poate să apară un "ac" în loc de liniuțe; ca să fie acordată, acul trebuie să fie pe mijloc. Numai să nu uiți, trebuie să îți apară A dacă e la, G dacă e sol și tot așa.
Sau poți și după ureche, trebuie să ți minte cum sună o coardă oricare și în funcție de ea o să le poți acorda și pe celelalte. De exemplu, dacă ai mi-ul gros acordat, la-ul trebuie să sune ca mi-ul în fretul al 5-lea, re-ul trebuie să sune ca la-ul în fretul al 5-lea, sol-ul ca re-ul în a 5-a, si-ul ca sol în a 4-a (nu a 5-a) și mi-ul subțire ca si-ul tot în a 5-a.