| adiiederan a întrebat:

Buna TPU am un amplificator videoton (care e conectat la pc) ceva mai vechi cu doua iesiri la fiecare scrie 8 ohmi si minim 30w in total e de 130w dar problema e ca iesirile is cu mufe, eu am 2 boxe care au asa mufa da au numai 4 ohmi. Mai am 2 boxe tot de 4 ohmi care nu am mufa. Cum ma sfatuiti sa conectez boxele? le las numai cele 2 cu mufe? sau le conectez cele doua fara mufe cu cele cu mufe in serie? si daca sa le conectez in serie cum as putea sa le conectez in serie?

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Legi boxele două câte două în serie şi ai 8 ohmi ( 4 plus 4 ). Când le legi ai grijă la fazare! Firul plus îl legi cu minusul celeilalte boxe şi izolezi. Un fir rămas de la o boxă îl legi cu celălalt de la cealaltă boxă la mufa pe care o ai. Repeţi figura cu celelalte două boxe dar ai grijă ca şi la mufe să respecţi fazarea, adică contactul cilindric să aibă acelaşi corespondent pe ambele mufe ( adică acelaşi plus sau minus, doar să fie la fel ).
Dacă nu respecţi fazarea nu se întâmplă electric nici o nenorocire dar la audiţie ( deci acustic ) vei avea un bass mai slab şi goluri de audiţie în centru.

1 răspuns:
| Arthur a răspuns:

Să fiu mai explicit : în serie adică unul după altul ( ca la beculeţele din pomul de Crăciun ).