Nu te lua dupa ce spune lumea, poti oricand sa iei lectii de pian, si mie mi-ar placea sa iau lectii de pian si de chitara si vioara, dar cred ca vreau deja prea multe. Oricum, oricine poate invata sa cante la pian, la orice varsta, nu trebuie sa inveti din copilarie, o poti face oricand.
Deci iti spun istoria mea, am 16 ani acum iar am inceput sa iau lectii particulare la pian de la 15, apoi m-am inscris la cursuri intr-o scoala muzicala. Eram pasionat de muzica clasica si munceam mult, exersam cate 4-5 ore pe zi. Iar acum particip la concursuri nationale, am dat si concert solistic, si unii profesori m-au numit geniu, scuze ca am folosit atata lauda dar, pur si simplu am vrut sa-ti demonstrez ca orice e posibil doar trebuie foarte multa MUNCA si trebuie sa asculti multa muzica CLASICA pentru pian, pentru ca un bun interpret e un bun ascultator. Incepe cu Chopin sau Bach ( sa asculti ) pentru ca ei sunt prea complicati in piese pentru incepatori, dar daca vrei pot sa-ti recomand niste piese pentru incepatori . IN orice caz totul e posibil.
Cine ti-a spus asta e mai prost ca noaptea. Acum ceva timp il urmeaream pe unul pe youtube care a invatat s-a cante la pian la 40 de ani si dupa un an canta de iti venea s-a plangi nu alta. Desigur, daca iti place ceea ce faci ajungi mare daca nu, nu. De mult timp vreau s-a imi cumpar si eu s-a invat s-a cant dar am altele pe cap, dar intr-o buna zi il fac eu de rusine pe Mozart -
Sa stii ca te inteleg)))))Si mie mi-ar placea sa invat sa cant la pian.....Pana la urma cred ca nu trebuie sa te iei mereu dupa ce zice lumea. Poti incerca sa iei lectii si sa vezi cum te descurci, daca iti place.....si daca nu asta e.Nu e nimic rau in a incerca.
Conteaza si daca te apucai de la o varsta frageda, dar atata timp cat tu iti doresti sa inveti sa canti la pian si ai pasiune si rabdare, poti reusi, nu e niciodata prea tarziu.
Din partea mea, ai toata sustinerea^^
Liviu6763 întreabă: