| Saori a întrebat:

big grin.
Mereu mi-am dorit sa am o chitara, chiar daca nu sunt prea specializata.
Ati putea sa-mi spuneti care sunt diferentele dintre chitara bass, clasica, acustica, si'asa mai departe?:d.
si cam cat ar costa cea mai ieftina.
mersi mult >big grin

Răspuns Câştigător
| G a răspuns:

Chitara bas e facuta sa scoata sunete mai joase, mai grave. ajunge de la 1000 si ceva de lei la aproape 10 000.
chitara clasica e aceeasi chestie cu chitara acustica, si creeaza sunete prin ciupirea corzilor. ajunge de la 200 de lei si ceva pana la 1000 de lei.
chitara electrica foloseste doze electromagnetice pentru a converti vibratiile produse de ciupirea corzilor in curent electric, care poate fi amplificat. semnalul respectiv poate fi alterat pentru a obtine diverse efecte sonore, de exemplu sa sune mai a "acustica" sau mai "rock" (mna nu stiu cum sa explic dar pricepi tu laughing ). costa de la 650 lei la (tine-te bine) 11 000 de lei. smug

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chitara clasica(acustica) are corzile de nylon(primele 3 au nylon plin, iar corzile bas(4, 5, 6)sunt din din polistier, dar filate cu sarma subtire.
Chitara western("country") este folosita pentru muzica country si are o rezonanta si un ton mai puternic. Corzile 1 si 2 sunt din otel plin iar corzile 3, 4, 5 si 6 sunt din otel si filate cu sarma.
Chitara folk este asemanatoare celei "western", dar mai mica.
Chitara electrica: functioneaza cu ajutorul unui amplificator(sunetele sunt reproduse cu ajutorul sau si transmise in difuzoare). La aceasta chitara se canta cu pana iar corzile sunt de metal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am uitat sa-ti spun despre preturilaughing.
Cea mai ieftina este cea clasica(de la 300 de ron) si este cea mai recomandata pentru incepatori. Dupa cum am scris in raspunsul anterior, chitara electrica si cea bass au nevoie de amplificator, pe care trebuie sa-l cumperi.