E cea mai mare aberatie chestia asta. Muzica adevarata nu se invecheste niciodata, iar persoanele care asculta doar ce este nou aparut habar nu au ce e aia muzica adevarata. Tot ce e nou acum suna la fel, nu are niciun mesaj, e doar un ritm care seamana cu alte un milion si cu niste versuri aruncate acolo, care se repeta. Aia nu e muzica, sunt niste melodii scoase pe banda ca sa mai castige unii ceva. Nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar e parerea mea si m-am saturat sa aud asta. Si eu ascult muzica veche, mai exact rock. Sunt niste melodii care nu vor "muri" niciodata si pe care persoanele care stiu ce e aia muzica vor continua sa le asculte si peste 10 generatii. Asta nu inseamna ca daca apare o melodie noua (din genurile pe care le ascult eu) nu o ascult. Daca exprima ceva, are niste versuri care transmit ceva si se vede ca nu a fost facuta doar asa, sa fie, e foarte bine si continui sa o ascult. In concluzie, mi se pare foarte bine ca nu te iei dupa aberatia asta cu "prea vechi" si ca asculti doar ce-ti place, ca doar de aia exista muzica, sa iti faca placere sa o asculti, nu sa fie "in" sau "out".
Din pacate asa gandesc unii... Ca o melodie este mai frumoasa cu cat este mai recenta. Dar adevaratele melodii raman si sunt ascultate si peste ani de zile. Melodii adevarate de la artisti adevarati. Acum au aparut tot felul de pretinsi muzicieni care canta doar ca sa apara la TV. Sa nu-ti faci griji de ce cred altii. Si eu am prieteni care imi spun:
"-Ba, asta e veche!", dar nu le dau importanta. Fiecare asculta ce-i place si ce il face sa se simta bine. Adevaratele melodii cu care ai crescut sau pe care le tii la suflet nu se invechesc niciodata.
Http://www.TPU.ro/......-murit-de/
Poate te ajută răspunsurile de aici.
Părerea mea este că nu sunt înzestraţi cu un simţ al muzicii care să îi facă să deosebească evoluţia în bine şi aşa zisa evoluţie care de fapt ne face să retrogradăm. Muzica nouă nu reprezintă ceva evoluat, aici pot demonstra prin comparaţia versurilor. Ia o melodie din anii '70 şi una din 2010, vei observa că temele sunt mai diferite, versurile mai puţin clişeice, complexe. În melodia din 2010, se vorbeşte mai mult despre dragostea la prima vedere, atracţia de cele mai multe ori sexuală... acum depinde şi de genul abordat. Normal că se plictisesc repede de melodiile respective când ele nu transmit nimic. Ei se simt atraşi de muzica aceea care e special făcută să îţi rămână doar în cap, un fel de drog auditiv ce te face să îţi doreşti să se repete ceea ce ai auzit, nu că ar avea vreo esenţă.
Cea mai mare prostie sa nu asculti o piesa doar ca :" nu mai e la moda"...nu mi se pare deloc corect.sunt unele piese considerate embleme/repere ale muzicii. piesele vechi au mesaj,transmit ceva,te regasesti in ele,visezi alaturi de compozitori, dai frau liber sentimentelor, nu ca zgomotul din ziua de azi.asta e parerea mea, asta imi place mie, deci asta ascult.eu nu le comentez lor(celor care asculta house de ex.)ca nu intelegi nimic din acordurile alea nereusite
Buna! Sunt de acord cu tine.Si eu ascult piesele vechi si intr-adevar sunt mult mai bune datorita cantaretilor si compozitorilor ~ parerea mea. Este o prostie sa nu mai asculti muzica veche doar pentru ca piesa sau genul de muzica nu mai apare pe post. . Am observat ca, daca ne uitam la videoclipurile romanesti din 2009-2010-2011 (la majoritatea) vedem doar proaste dezbracte care rostesc 4-7 cuvinte apoi se scutura si se intind de ti se face rusine ca esti roman, scuza-mi exprezia :]] dar e adevarat. Pai cam atat am vrut sa iti spun... Ce melodii si ce cantareti iti plac + genuri de muzica? ^.^
Nu e vorba de cantareti.imi plac mai multi dar de obicei pe mine ma atrege ce transmite respectivul cantaret printr-o melodie.adica imi plac cantaretii care canta din suflet.
la asta ma refeream si eu sunt mai bune datorita cantaretilor si compozitorilor din aceea vreme deoarece ei canta cu sufletul