| trilulilu_6197 a întrebat:

vreau sa-mi cumpar o chitara acustica.
Sunt incepatoare, si vreau sa invat sa cant cu ea. Si ma gandeam sa cumpar una second hand, de la cineva care nu prea a folosito, pana invat sa cant calumea, iar apoi daca imi place foarte tare sa-mi iau una noua. De ce ar trebui sa tin cont cand o cumpar?

4 răspunsuri:
| AdaAndreeaAda a răspuns:

Hey...am o chitara clasica (pentru incepatori e mai bine clasica), hora reghin, daca te intereseaza lasa un mesaj te rog >big grin

| karamele a răspuns:

Multi din cei care se apuca de chitara se lasa din cauza durerii degetelor. Daca esti constient de asta si esti dispus sa faci acest sacrificiu iti recomand sa-ti iei o chitara noua, sansele de a avea un defect sunt foarte mici.

Daca stai mai prost financiar si vrei una folosita uita-te dupa urmatoarele: sa nu aiba nici cea mai mica crapatura, gatul chitarei sa nu fie dislocat din corp, cheitele sa se invarta lejer, fara blocaje, corzile sa fie cat mai apropiate de griff... as putea sa-ti spun mai multe dar cel mai indicat ar fi sa gasesti pe cineva cu experienta care ar putea sa le testeze.

Deasemenea trebuie sa stii ca chitarele pot fi western (cu corzi de metal) sau clasice (cu corzi de plastic). Cele western suna mult mai puternic, mai... metalic happy dar sunt si mult mai dureroase pentru incepatori. Cele cu corzi de plastic sunt putin mai moi, mai recomandate pentru incepatori, sunetul lor este mai cald.

O perioada foarte buna o sa fii "chitarist de dormitor", daca treci de durerea de degete o sa ajungi la rangul "chitarist de sufragerie" asa ca iti recomand pentru inceput o chitara clasica, cu corzi de plastic.

| ioana0101 a răspuns:

Si eu am o chitara hora reghin, nu am folosit-o de loc aproape, pentru detalii lasa-mi un mesaj.