Parerea mea (desi nu ma prea pricep): ia-ti oricare ai bani, dar nici prea scumpa, deoarece poti invata sa canti pe oricare, iar mai tarziu in viata nu stii ce te asteapta. poate te plictisesti si atunci iti dai seama ca ai dat banii pe degeaba (cumparand una prea scumpa), poate afli ca n-ai ureche muzicala etc. Oricum, daca nu te faci profesionist(a), atunci ti-e buna si una mai ieftina. Succes in alegere!
Chitara mea arata ca si nr 6 doar ca a mea e hora reghin recomand cu placere.nu m-a dezamagit de 4 ani
Am pus mana pe un Stagg d-ala; nici nu se compara cu alta chitara rece, da' cel mai bine ar fi sa mergi la un magazin sa probezi fiecare chitara in parte sa te lamuresti singur, poate ai gusturi diferite.
I-mi place chitara nr 5. are un design mult mai frumos si pare sa fie si de calitate dar si mai tare i-ti recomand aceasta chitara http://www.muzicastore.ro/......ayer-Pack/
In opinia mea pack-ul Ibanez este cel mai ok deoarece pentru un incepator este foarte bun. Si este si cea mai ieftina optiune pentru ca tot ce contine packul ar fi costat in alte circumstante in jur de 10 milioane. Acum tu faci cum consideri dar sper ca te-am ajutat.
Deci fii atenta.
sa aleg o chitara perfecta trebuie sa tii cont de: cat de relaxat esti cand canti la ea, aspectul [pentru ca daca nu iti place nu ai atractie sa canti], si nu in ultimul rand materialele.
daca cauti o chitara acustica[western,rece] cauta sa aiba corzi din metal, cauti clasica corzi nailon. diferenta este urmatoarea: la chitara clasica cutia de rezonanta [sunetul pe care il scoate] are o raza mai mica si se aude mai incet, cu ea poti canta numai muzica de genu, corzi in nailon. chitara acustica are corzi din metal, cutie de rezonanta mai mare si cu ea poti canta: folk, western[country], pop.
calitatea este invers proportionala cu materialele din care este facuta :) cauta chitari in molid fata si mahon spate lateral daca se poate si gat. daca gasesti una din molid si mahon, echipata [husa, strap, corzi de rezerva, set pene]e si mai bine. incerca sa cauti margi renumite gen: fender si epiphone.
eu am cautat pe mai multe sit-uri si m-am decis la aceasta chitara: http://www.allegromusic.ro/......set-1.html
Sper ca te-am ajutat!