Cat timp, autorul melodiei de pe Youtube nu are pretentia si nu cere drepturi de autor, nu se intampla nimic. Dar daca, acea melodie (opera) are drepturi de autor, tu la randul tau, poti distribui/folosi si chiar in scopuri banesti aceasta numai daca tu la randul tau platesti autorului drepturire de redifuzare.
Conform legii drepturilor de autor din România,
„constituie infracțiune și se pedepseste cu închisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amendă punerea la dispoziția publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte rețele de calculatoare, fără consimțământul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricanților de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul sa le poata accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual."
Sursa: Wikipedia
Stiam detaliul de mai sus, insa am avut aceasta curiozitate, incat am vazut multe canaluri, sau persoane care fac mix-uri -si nu sunt neaparat dj; pana la urma a face un mix nu te duce si la stadiul de dj- sau care fac playlist-uri. Pe langa acest fapt, am mai observat ca mereu se specifica adevaratul autor si numele piesei. Intr-un final, nedumerirea mea este cum ceilalti pot face mix-uri sau playlist-uri? Poate sunt cumparate, poate nu, dar in cele mai multe cazuri, nu
RainUmbrella întreabă: