| Mishu29 a întrebat:

vreau sa antifonez o camera de 3x3.4x2.30 m cu fata minerala peste tencuiala si peste rigips carton de 12.5 fonoacustic(din acela albastru speciala pentru asta ) si nu prea as vrea sa mai dau iarasi cu glet peste rigisps deoarece se crapa extrem de repede, urat din cauza bass ului extrem de tare din camera. O solutie ar fi tapetul, dar nu prea ma incanta ideea deoarece are un pret destul de piperat si daca tot dau niste bani ma gandeam ca as putea sa o tratez si acustic cu burete special dentru asta ( nu m-am hotarat inca la grosime) dar intrebarea mea este daca plasez boxele frontale (full range, 2xwoofer+1xmeed+1x tweeter, per boxa(2xeltax concept 600)+ 1 sub eltax shine sw10 plasat undeva in centrul camerei sub tv eventual langa el, voi pierde bassul? Stiu ca m-am lungit inutil dar am tinut sa mentionez toate aceste aspect. Concluzia este ca eu vreau sa stiu daca in afara ca va disparea ecoul, voi pierde si din bass considerabil?

3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Vei pierde ecoul si odata cu asta basul va suna inabusit daca pot spune asa. Basul e mult mai frumos daca are si putin ecou, dar nu as spune asta si despre muzica, bine asta depinde si ce fel de muzica iti place...

| Mishu29 explică (pentru lpavel):

Ascult mult electro/house/ bass extrem. Mereu la mine in camera subwoofer-ul este la volum maxim cu crossover-ul la 80 hz cu faza date la 90°.

| lpavel a răspuns (pentru Mishu29):

Atunci vei pierde din calitate!