| xvavx a întrebat:

Cand credeti ca va castiga Romania Eurovision? De ce melodie sau artist e nevoie?

5 răspunsuri:
| oglindasultanului a răspuns:

De imagine si relatii, castigatorii sunt alesi dinainte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea e ca ar fi nevoie de artisti precum Andra, Paula Seling sau Bella Santiago pentru ca Romania sa aiba sanse sa castige Eurovisionul.

Nu am inteles niciodata de ce se aleg artisti mai puțin cunoscuti si mai puțin talentati pentru Eurovision cand am putea s-o aducem pe Andra, Stefan Banica sau Delia. Cu ei am avea sanse sa castigam odata Eurovisionul.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Stii care e buba? Ca artistul e 20%, restul de 80 e piesa si prezentarea. Paula Seling de cand o stiu a avut intotdeauna piese cu mult sub posibilitatile ei vocale. Bella Santiago ar fi o treaba, dar la fel, conteaza mult si cu ce piesa. Dintre cei ce au trecut in finala locala acum, Dora ar face ceva frumos, desi piesa mi se pare cam slabuta (asta ca ascultator de rock/metal la greu o spun, nu ca outsider) si non-fredonabila. E-an-na ar fi fost ce trebuie, chiar daca era la bascalie 100% facuta piesa aia. Juriul n-a inteles absolut nimic din faptul ca daca 10.000 e oameni au votat-o iar urmatoarea avea doar vreo 3000 de voturi, poate ca ar fi trebuit sa asculte un pic ce vrea publicul ala. Sa se uite ca E-an-na ne-a reprezentat tara la cel mai mare festival de metal de pe planeta, unde au pe linga n'spe recitaluri pe n'spe scene si concurs de trupe tinere, iar ei s-au clasat pe locul 2 din vreo 30 si ceva de trupe. In rest, am vazut pe unii si-altii cu voci bune, dar piese comerciale si care efectiv m-au facut sa mor de plictiseala dupa 20 de secunde. WRS ala de exemplu, moooor. Originalitate zero, prezentare ok, voce ok, dar NIMIC frate care sa iasa din tipare. Uita-te la piesa cu care a cistigat EV Ucraina acum n-spe ani, Ruslana - Wild Dances. E fredonabila, iti vine sa te ridici de pe scaun si sa urli, sa topai, sa dansezi, puii mei. O tii minte. Iti vine sa o pui ringtone la telefon. Llamame asta merge de club, de ascultat in fundal intr-o cafenea, de ascultat in masina, dar nu e nimic memorabil la ea. Sint milioane de piese la fel. Cistigatorii de anul trecut, de exemplu, Maneskin. Personal, nu m-au dat pe spate la prima auditie. Nici la a doua. Am bagat urechea mai bine, m-am uitat la ceva clipuri. OK, prezentare vizuala saptezecista, instrumental ok, simplu, aerisit, piese fredonabile. Radio-friendly si totusi usor de tinut minte. Unici in contextul Eurovision, nu foarte banali nici in general, chiar daca nu reinventeaza roata. Apropos de piese geniale pe care le-am fi putut trimite si cu care am fi putut face impresie, daca nu chiar cistiga, amintesc Jackpott din 2010 - https://www.youtube.com/watch?v=J06wsW4j2Tw + https://youtu.be/os9OHcBqGfE (ambele sunt live, dar difera ca prezentare destul de mult, arata ce potential avea si piesa si omul ca posibilitati de exprimare).

| vodami92 a răspuns:

Anul asta am fost cu wrs! la anul probabil vom merge cu dora gaitanovici!

| Ka0ru a răspuns:

La ce juriu de doi lei avem si la cum aleg cine merge la eurovision, niciodata.