Incep cu precizarea ca in titlul videoclipului s-a omis titlul celei de-a doua piesa, si anume, „ Hora Martisorului ", care, ca si „ Ciocarlia " fac parte din segmentul componistic al lui Grigoras Dinicu.
Acum, intrebarea ta atinge un punct sensibil pentru mine, caci vioara a fost si va ramane instrumentul meu de suflet pentru toata viata. Ne-am intersectat ( la propriu ), timp de 27 de ani, pana cand am fost nevoita sa renunt, caci arta devenise de mult timp un apanaj al celor bogati, doar ca eu, in incapatanarea mea, am continuat sa ma opun acestui trend ani la rand; intr-un final am cedat.
Dar, cum obiectivitatea isi are rolul sau, trebuie sa marturisesc ca admiratia mea inclina catre chitarist. Pentru ca transpunerea unei partituri pentru un alt instrument decat cel destinat initial, presupune un nivel tehnic de executie mult mai inalt.
E ca si cum s-ar interpreta o simfonie la pian; si crede-ma, ca doar la pian se poate interpreta o simfonie!
Asa ca, jos palaria pentru chitarist!
P.S. Ani la rand Ciocarlia a fost interpretata doar la vioara si nai, pentru ca dupa alti ani sa fie executata si la muzicuta.
Într-adevăr, s-a omis titlul celei de a doua melodii; şi s-a omis şi numele celui de al doilea interpret (Ivan Rebroff). Melodiile sunt superbe amândouă. Şi interpreţii sunt la înălţime.
Nu am înţeles de ce a trebuit să renunţi. Putem cânta la un instrument muzical toată viaţa, chiar dacă arta este un apanaj al celor bogaţi. Vioara a fost şi rămâne un instrument pentru suflet.
Acum mi-am vazut greseala - nu timp de 27 de ani, ci pana la 27 de ani, asta insemnand 20 de ani de studiu.
Si am renuntat la ideea de a face cariera, dar pentru ca mi-a ramas pasiunea pentru muzica am inlocuit vioara cu un pian electric, asta ca sa nu deranjez vecinii.