| DonEduardo a întrebat:

Care e diferenta dintre rap clasic si trap?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Răspuns Câştigător
| ShaOfHatred a răspuns:

Îți explic cel mai simplu posibil (nu îți mai încarc mintea cu de unde au apărut etc). Rapul classic a fost creat mai mult pentru a exprima nemulțumirile claselor inferioare, a oamenilor care au crescut cu greu și au indurat multe ca să se ridice.
Trapul, e opusul. E ideea că ai aproape tot și iei viața la mișto, sau că nu banul e problema (și/sau nu banul le rezolvă pe toate).

2 răspunsuri:
| StrongHeart a răspuns:

De la cer la pamant.
Rapul clasic era creat pentru a exprima punctele de vedere ale unor oameni,veniti in general din clasa joasa sau clasa de mijloc despre problemele societatii:saracie,droguri,abuzurile autoritatilor etc.
Tehnic vorbind,rapul se bazeaza pe lirica,daca nu stii sa scrii bine versuri,sa scrii dume,sa faci rime cat mai complexe,pur si simplu nu esti vazut bine.Iar daca nu vorbesti despre lucruri reale,pe care le-ai trait nu esti respectat si e greu sa-ti castigi locul in rap.
In trap, tehnic vorbind nu conteaza lirica ta, conteaza sunetul, aici nu prea se folosesc sample-uri la fel de mult ca in rap si toate melodiile suna la fel, acelasi 808, pentru mine e foarte repetitiva muzica,desi,recunosc,ca multe piese rap sunt si ele repetitive,dar ai zis rap clasic,nu rap-ul ce a ajuns azi,ca atunci nu sunt mari diferente, de fapt asa a si derivat rapul in trap.
Mai exact trap inseamna capcana. Daca ai auzit de termenul trap house, sau casa iadului sau cum ii mai spune, este un loc unde se duc oamenii si se drogheaza cu tot felul de substante, multe hauliconogene si au tot felul de tripuri ciudate, de acolo cred eu ca inceput trapul.
Subiectul cel mai abordat in trap sunt drogurile.Nu e mare munca in spatele unei piese trap, poate doar munca producatorului sau a inginerului de sunet, dar artistu trebuie doar sa maraie un pic la mircofon si sa arunce cateva cuvinte la misto despre cate "coarde" a ars si cate droguri a consumat in ziua aia si cat de distrusa e viata lui si ce frumos e sa fii un distrus.
Rapul clasic, vine cu piese precum https://www.youtube.com/watch?v=ea-ezolZq5k&ab_channel=SlickRickVEVO
te invata sa nu fii ca toti ceilalti,sa te droghezi,sa te lasi de scoala,doar ca asa fac toti,sa te duci si sa faci ceva cu viata ta,sa ai o educatie,sa stai departe de probleme,ei doar aratau problemele societatii,mai tarziu au venit rapperi care au promovat consumul de droguri,destrabalarea,incalcarea legii etc. cu artisti precum eminem sau nwa si asta a cam schimbat rapul pentru totdeauna. Exista si rapperi care chiar fac o treaba buna,artisti precum R.A The Rugged Man sau Method Man,dar sunt mai rari si pe cale de disparitie.
Pe scurt, diferenta intre rap clasic si trap sta in mesaj. Unii te indeamna sa te distrugi, altii sa faci ceva cu viata ta, eu asa vad.
Exista intotdeauna exceptie de la regula, imi asum asta.
Acum muzica hip-hop e cel mai ascultat gen, ceea ce era de neinchipuit inainte.Chestia e sa fii constient de ce asculti,fie ca e rap,fie ca e trap,muzica clasica,pop,dance,orice ai asculta fii constient de ce implicatii are muzica pe care o asculti,o sa vezi ca in timp ti se schimba gusturile cu cat inaintezi in varsta,pentru ca devii mai matur si nu ti se mai pare amuzant, deja te plictiseste sau te enerveaza cand ii vezi pe "artistii" astia din topuri ca se repeta intr-una si subiectele sunt deja fumate.
Nu mai promovati toate mizeriile, fi-ti mai constienti ca un artist ajunge sus doar daca ascultatorul ii da atentie, nu oferiti atentie cui nu merita.
Cauta muzica buna, sunt artisti care merita promovati, dar nu au sustinere.

| DonEduardo explică (pentru StrongHeart):

Ca sa imi fie mai clar, imi poti da exemple de artisti din fiecare gen?

Întrebări similare