Din pacate daaaaa. am ajuns vai pla noastra, incat bagam in aceeasi oala house-ul cu menelele. House in Romania( nu prea exista) dar in afaraaa.pfff. ex:
Robbie Rivera
Richie Hawtin
Sven Vath
Ricardo Villalobos
Mylo
Julien Parise
Paul Kalkbrenner
etc.etc. cunosc cu suteleeee... nu are rost sa insir aici toti dj.
House-ul e o manea.
House: "oh my baby, yeah my baby, take me higher"
Manele: "oo viata meaaa, iubirea meaaa, nu ma lasaaa"
House: "bum bum bum bum bum bum bum"
Manele: "hop hop hop hop hop hop"
House: Instrumental de rahat, făcut pe calculator, pentru bani
Manele: Instrumental idiot, făcut din doi timpi și trei mișcări, pentru bani
House: mesaj simplu, usor de inteles pentru tot prostul, referindu-se la dragoste la prima vedere, sex, agatat etc
Manele: mesaj simplu, usor de inteles pentru tot prostul, despre bani, femei, dusmani bla bla bla
House: muzica de petrecere, distractie pentru oameni inculti
Manele: La fel
Mai vrei asemănări sau ajung?
HOUSE = MANELE MODERNE
Baftă
@AnnaFunkyGirl
Rockerii sunt singurii oameni care îți pot băga foarte clar în cap că house = manele. Să înțeleg că tu cauți doar să fii aprobată și pupată în dos? Ei, învață că aici fiecare are libera exprimare a opiniei. Văd că știi să fii cu clanța pe sus, dar te-ai întrebat oare de ce ți-au răspuns rockeri la întrebare? Crezi că o să vină vreun houser să își dea cu părerea? No way, majoritatea houserilor nu sunt în stare să-și exprime opinia. O să observi asta când vei fi mai coaptă la minte, momentan, nu ai dat vreo dovadă că ai fi.
Baftă
Ba da,chiar facem diferenta intre muzica si rahat.
Si nu exista nici o diferenta intre house si manele.
Adica exista una mica,aia care fac manele macar canta,intr-adevar,canta prost, dar canta.
House-ul nici macar nu este muzica, sunt doar niste zgomote.
Eu cand aud cuvantul muzica ma gandesc la asta :
http://www.youtube.com/watch?v=I5Ps1gsOPs0
Sau la asta :
http://www.youtube.com/watch?v=akdAvg8SO1A
sau orice altceva care are legatura cu instrumentele muzicale.
Vrei sa iti dau referat despre istoria muzicii si despre istoria instrumentelor muzicale?
Poate asa nu o sa mai introduceti rahatul ala de house in categoria muzica.
@AnnaFunkyGirl nu,nu canta si nu este nici muzica.
Daca eu ii dau la Tiesto ala o partitura sa o citeasca,sau ii pun o melodie si il pun sa o scrie,nu o sa stie nici macar despre ce vorbesc.
Sunt curios daca stie macar gama DO major.
Vrei sa facem diferente? Ok,iti pot da miliarde de exemple.
Cum gandesc oamenii care ii vezi in club? Si cum gandesc oamenii care ii vezi la filarmonica? Cum arata oamenii astia din club(cercei in ochi, nas, buze.imbracati cu blugi rupti,decolteuri,fuste,etc) si cum arata oamenii aia care ii vezi la concerte de muzica clasica,etc(eleganti,diplomati,culti,etc).
Acum hai sa ne gandim la logic,ti se pare ca oamenii care asculta genul ala de muzica sunt oameni de calitate? sau doar niste golani,niste oameni care vor sa iasa in evidenta prin prostie?
Daca tu consideri rahatul ala calitate,iti spun sincer ca ai aceiasi calitate.
House-ul transmite un mesaj? FALS!
Si bormasina mea scoate sunete,si ateierul in care lucrez cu masinarii si tai metale scoate o gramada de sunete,care chiar ma excita mental si ma baga in aceiasi stare,ma face sa vreau sa mai tai fiare sau sa mai dau gauri cu bormasina(daca mai bag si un rotopercutor e extaz).
Daca bati intr-o oala o sa se auda sunete,unora le plac,altora nu.
Dar in functie de complexitatea muzicii iti dai seama si de mentalitatea unui om.
Daca asculta bum bum bum intr-un club,asta este si in capul lui bum bum bum,ca atat il duce capul,atat intelege el din muzica.
Hai sa vedem altfel, poate exemplele care le-am dat nu sunt destul de clare.
Tiesto sa presupunem ca face muzica, iar acele sunete care le scoate calculatorul sunt numite muzica.Ok, hai sa vedem diferenta de sunete:
http://www.youtube.com/watch?v=N-roGMGyFu0
Si acum sa analizam.
1. Cea mai buna, suava si puternica voce de femeie care exista in momentul de fata.
2. Intrumentisti extraordinari de buni.
3. Sentimentele care le transmite(se poate vedea, tipa chiar plange in timp ce canta, asta inseamna sa iti placa ceea ce faci si sa nu faci muzica pentru bani).
4. Complexitatea melodiei,in termeni muzicali : O gama foarte grea,acorduri foarte grele, un solo de chitara, viori.mai exact o trupa sau chiar mai mult de atat)
5. Studii muzicale.
Si pot continua la nesfarsit cu exemplele de genul.
In schimb la Tiesto ce avem.
Un tip care are un set de mixaj,o sonorizare buna,efecte bune, etc si probabil un tip care se chinuie sa cante, nu prea mult si nu cu pasiune caci nu asta este ideea la muzica eletronica.
Banii ii vin gramada datorita multimii de oameni semi-retardati care in capul lor nu este decat bum bum bum si astia suntem.
Este o diferenta intre ce house,trance,techno, dubstep se face la noi.si ce se face in afara!
wolfgang gartner, deadmau5 ...de astia ati auzit?
fiecare cu gusturile lui...ce naiba atat ura pentru atat lucru
Uite.de ex, melodia asta imi place la nebunie :
http://www.youtube.com/watch?v=K1VLaXoRRdk&feature=channel_video_title
.acum sunt cocalar ca ascult asta? ...foarte bine frate nu ma deranjeaza!
nu sunt una dintre acele persoane care asculta un gen de muzica doar pentru gura lumii
Nu vei sti niciodata sentimentul: vii dupa o zi obositoare, dai drumul la o melodie BUNA, si incepi pur si simplu sa canti ca si cum nimeni nu e acolo.
http://www.youtube.com/watch?v=rLtqJEtZGKs
@AnnaFunkyGirl MCR nu sunt emo, au zis-o in enspe mii de interviuri si nu sunt EMO.Intelegeti odata ca NU.SUNT.EMO! Si numele meu e Monawar nu Manowar, uita-te mai bine.Manowar e formatia de metal.Monawar e numele meu de familie.
Deci esti din afara?
Muzica e arta.
Muzica transmite o stare anume.
Muzica nu se gaseste-n mp3 ci-n suflet.
Muzica trebuie traita.
Houseul/maneaua nu are de-a face cu arta.
Houseul/maneaua nu transmite nicio stare. Poate aia de tampenie acuta.
Houseul/maneaua nu poate sa fie gasit/a in suflet. Nu-ti transmite nicio stare.
Houseul/maneaua nu e traita.
Vrei mai multe argumente sa-ti demonstrez ca houseul este in aceeasi oala cu maneaua? Nu stiu cum e houseul din alte tari, dar uitandu-ma pe definitie nu prea vad ce diferenta e intre cel din Romania si cel de-afara.
Houseul e o muzica neinsufletita care poate fi facuta si intr-o zi. E un mare c-acat. Nu-mi pot imagina cum poate lumea sa asculte asa ceva. Desi detest manelele, manelistii, ti-ganii, ciorile vopsite s.a.m.d., pot spune ca houseul e mai daunator decat manelele.
Te rog frumos, explica-mi [si nu in 2-3 randuri] ce simti tu cand asculti muzica house. Astept.
@AnnaFunkyGirl, eu as putea sa scriu capitole intregi in care sa argumentez de ce-mi place rockul. Ti-am cerut in mai mult de 3 randuri. House-ul spala pe creier oamenii, probabil de-aia n-ai putut sa scrii mai mult.
Eu nu critic nici un gust muzical.Fiecare cu ce ii place.Ce tie iti transmite muzica house mie imi transmite muzica rock.E simplu deci nu vad de ce muzica a ajuns argument de cearta. Exista intr-adevar si anumite melodii house care sunt placute de ascultat si sunt mai originale dar majoritatea sunt superficiale, cu versuri banale, sunet repetitiv si voci modificate.De asta nu imi plac mie majoritatea(deci iti dau dreptate ca exista anumite melodii decente). Manele nu imi plac pentru ca sunt niste fotocopii proaste a melodiilor indiene si parca cei care canta fac gargarizari Dar asta e doar opinia mea, fiecare e liber sa asculte ce ii place fara sa fie judecat.Gusturile nu se discuta.
Pai chiar sunt cam acelasi lucru.Din melodiile house pe care le-am auzit eu,am inteles doar un vers.Cel mai obisnuit:Baby, baby, baby si un sunet gen:ahh. ohhh etc.Manelele au tot cam aceiasi tema, dar in diferiti termeni.Se schimba baby cu alte cuvinte.Si nu cred ca o melodie cu un vers si cantata de o tipa fara pic de glas dar cu vreo 100 de modificari ma face sa ma simt extraordinar.Nu ma face sa plutesc sau mai stiu eu ce
In plus cand zici muzica house, nu iti vine in minte numele unui artist.Iti vin in minte niste melodii asemanatoare,in care ''bum,bum'' se inlocuieste cu ''ohh,ohh''.Iar cea mai inalta pozitie pe care o poate atinge e ceva in genul ''hitul verii'', care se schimba de la anotimp la anotimp, de la saptamana la saptamana...
Ecea cand spui rahat ma faci pe mine asa cu grija ca iti pierzi capul
http://www.youtube.com/watch?v=yYwLLyy-hZQ
http://www.youtube.com/watch?v=1rEcN96fpNQ
nu canta? nu e muzica? cine ti-a dat tie voie sa cataloghezi un gen de muzica dupa cateva melodii urate?
Houseul ma face sa ma simt libera, fericita, imi da o forta enorma.Dorinta de viata, pasiune interna, ma simt vie
Simt ca am lumea la picioare, sunt stapana ringului a lumii.tot universul e al meu.ating pamantul si ma ridic la nori
Crisis sunt sentimente intense, nu ai idee tu cum e sa fii privit ca un zeu de 10000000 de oameni.sa simti cum ti se misca pamantul sub picioare sau cum inita vibreaza impreuna cu sunetul muzicii, esti intr-o viata lipsita de legi.e traire, e minunea pe care o simt in fiecare zi.continua sa jignesti,nu iti doresc sa ma cunosti "rockerito" sau mai zis "persoana rece, fara suflet, asociala".am vazut si ieri asta
Crisis tu ai insirat parerea majoritatii - am mai auzit ce ai spus de 100 de ori si devine plictisitor, si cica eu sunt spalata la creier.bai fetito controleza-ti cuvintele.eu ti-am zis ce simt
Crisis tu cunosti rockul ca si mine si intelegi ca fiecare melodie are mesajul ei, same as house music.ador ca houseul instiga pasiunea din mine
7h30 de cand am inceput cu intrebarile despre house raspund doar rockeri plictisiti.houseul nu e manea, asa cum nici rockul nu e manea
7h30 eu nu fac parte din aceasta subspecie de urangutani care isi bataie soldurile pe ce aberezi tu.am zis ceva de rock? m-am luat de tine? ok de aici incolo ma voi lua."rockerii" de pe TPU sunt doar niste wannabie care incearca sa para inteligenti
D33aADeschisCutiaPandorei biach nu ma dai tu afara din casa mea.contul asta e perimetrul meu.asa ca mars, sa nu te otravesc
Dragă funky girl, până şi exprimarea ta e identică cu cea a unei maneliste. Nu ştii scrie, te exprimi aiurea şi preferi un gen de muzică doar pentru că te face să te simţi ca o zeitate, ceea ce spune multe despre persoana ta.
Se mai spune că house-ul e maneaua străinilor fiindcă nu transmite nimic profund, cu alte cuvinte nu e o muzică inteligentă.
Mi se pare si normal ca house nu-i acelasi lucru cu maneaua. Dar daca toata industria muzicala ar putea fi comparata cu industria alimentara si a restaurantelor, house si manele s-ar afla pe meniul fass-foodurilor - shaormeriilor.
Nu stiu cum sa explic,dar,invata sa mai scrii si te rog,nu mai insulta rockul,deoarece nu esti in masura in care sa faci asta.
Toti cei care asculta house/pop/dance etc. nu pot intelege muzica buna, cat de greu se face o melodie pe instrumente.
Acum, hai fuguta la culcare ca e tarziu...
De acord : ''rockeri de pe TPU sunt doar niste wannabie care incearca sa para inteligenti''.
As mai adauga faptul ca rockerii sunt niste patrupede retardate, infecte,in general introvertiti,inadaptati social,urati si nespalati.Mi-a fost dat de cateva ori sa intalnesc astfel de specimene spre oroarea mea nu m-am putut apropia prea mult de ei,o duhoare de nesuportat venind de la acestia m-a traznit, sa nu mai spun cat de urati erau, imbracati cel mai probabil de la second-hand cu niste haine mizerabile si oribile.Sa mai mentionez oare de acele zgomote de santier pe care ei le asculta numind asta ''muzica'' in timp ce-si taie venele de suparare si-si dau cu capu de pereti?
Si inca o chestie care mi se pare pur si simplu ilogica si stupida,inventata tot de ei cum ca daca rockerii te dezgusta inseamna ca automat esti manelist/cocalar? Sincer frate nu stiu de unde debitati asemenea idiotenii, aceasta mentalitate a voastra de turma, de cretini ma uimeste.Cocalarii ma dezgusta la randul lor la fel de mult ca rockerii, paraziti ai societatii, lichele imputite si infestate care asculta muzica de tot cacatu.Am avut conflicte cu astfel de retardati, ba chiar am batut pana la sange 2 rockeri prapaditi.
Dupa cum ati observat majoritatea rockerilor/metalistilor de pe TPU sunt niste ratati fara viata sociala,frustrarea reiese din comentariile lor penibile si stupide.Vor sa para interesanti si inteligenti,insa nu le iese, sunt prosti si plictisitori, ramanand niste olifogreni tot restul vietii lor patetice.
*"rockerii" de pe TPU sunt doar niste wannabie care incearca sa para inteligenti*... singurul lucru cu care sunt de acord cu tine.
anonim_4396 întreabă:
Rukhsandra întreabă: