Rock e un gen mare de muzica,punk-ul e un subgen,care la randul lui are mai multe genuri,cum ar fi punk-rock,punk-pop. Punk-ul,are versuri mai putin serioase ca rockul,ca sa spun asa,si e un gen de muzica destinat in special,cum ii spune si numele(punk=vagabond,golan in eng.) celor cu un caracter mai rebel,mai razvratit,mai cu capul in nori. Punk-ul se caracterizeaza in special prin versuri mai zapacite,instrumentale dure,rapide care se bazeaza cel mai mult pe chitara,nu la fel de tari ca cele de thrash sau heavy metal, tunsorile mai ciudate ale adeptilor punk, hainele lor...In fine, punk-ul e si un mod de viata caracterizat prin DIY-do it yourself si rebeliune cat cuprinde.Muzica punk buna de ascultat sunt cam asa:Sex Pistols,The Ramones,Green Day, restul de trupe fiind cam tampitele, dupa parerea mea.
Uite si o pagina de wiki ca sa te documentezi mai bine:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Muzic%C4%83_punk
Nu ii adevarat ca punkul nu are versuri mai adevarate ca rockul. in punk e vorba de revolta, dar in ziua de azi punkul a ajuns prea comercial, nu mai e ce era odata
Si eu mi-am pus intrebarea asta de multe ori si voiam sa aflu cat mai multe. Diferenta la imbracaminte nu este mare doar ca punkarii au creasta aia, ele se diferentiaza mai mult la muzica.Ce am uitat sa mentionez e ca punk este un derivat de la rock
Becanee întreabă:
Ancuta5678 întreabă: