Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Diferenta dintr-un punct de vedere nu exista deoarece rapul este o ramura a hip-hopului, hip-hopul avand 5 ramuri :
1.Rapp
2.Dj-ing
3.Beatboxing
4.Breakdance
5.Graffiti
Dar diferenta poate fi, rappul reprezinta rime puse pe beat si hip-hopul ar fi beatul propriu zis.
Hip hopul e o cultura din care fac parte: MC-ingul (rapul), DJ-ingul, B-boy-ingul (breakdance) si grafitti.
Nu exista muzica hip hop, exista muzica rap. Sa zici ca asculti hip hop e gresit, dar a fost acceptata expresia din cauza nestiutorilor care faceau greseala asta.
Hip hop
Hip hop (numit şi hip-hop, hiphop sau prin generalizare rap) atât un gen de muzică cât şi o mişcare culturală ce s-a dezvoltat în comunităţile urbane începând cu anii 1970.[1] Crearea termenului hip hop este atribuită lui Keith Cowboy, un rapper ce cânta cu Grandmaster Flash & the Furious Five. Deşi Lovebug Starski, Keith Cowboy, şi DJ Hollywood foloseau termenul când acest gen de muzică era cunoscut ca disco rap, se crede că Keith Cowboy a creat acest termen în timp ce râdea de un prieten care se înrolase în armată, cântând cuvintele "hip/hop/hip/hop" într-un fel în care imita cadenţa ritmică a soldaţilor ce mărşăluiesc.[2]. Cowboy a dezvoltat cadenţa şi a înglobat-o în spectacolele lui, apoi a fost copiată de alţi artişti; ca de exemplu partea de început a cântecului "Rapper's Delight" de către The Sugarhill Gang.[2] Afrika Bambaataa este primul care a folosit termenul ca descriere a subculturii de care aparţine muzica hip hop, deşi se sugerează că acelaşi termen a fost şi ca o descriere negativă a noului gen de muzică.[3]
De când a apărut în New York în anii 1970, hip-hop-ul a ajuns să înglobeze un întreg stil de viaţă care încorporează diverse elemente de etnicitate, tehnologie, artă şi cultură urbană. Sunt patru elemente fundamentale în hip hop:
* Dans Hip hop: Breakdance şi alte forme de dans stradal
* Artă Hip hop: Artă de inspiraţie urbană, numită şi graffiti
* Muzica Hip hop: DJing, beat-uri şi beatmaking, şi producţie hip hop
* Rapping: MCing şi poezie de inspiraţie urbană
Istoria muzicii hip hop
În anii 1970, partea de percuţie muzicală[prima formatie de Hip Hop(Saritura din Sold) fiind Disco Rapp], brake-beat-ul, era cea mai populară pentru dans. DJ Kool Herc şi Grandmaster Flash independent unul faţă de celălalt au izolat şi repetat aceste părţi din muzică pentru petrecerile de dans ce ţineau toată noaptea. Genurile preferate de muzică erau de obicei break-uri din cântece funk care de obicei aveau elemente de percuţie. Rapping-ul s-a dezvoltat datorită faptului că MC-ii vorbeau în timpul muzicii pentru a-şi promova DJ-ul, alte petreceri, sau despre alţi MC. Această tehnică a luat amploare şi s-a dezvoltat în rapping-ul care apare pe primele single-uri hip-hop, unii MC vorbind despre problemele din zona lor sau problemele ce le are întreaga comunitatea. Melle Mel, un rapper ce cânta cu The Furious Five este de obicei acceptat ca fiind primul care să se autodenumească un "MC".[4]
DJ Grandmaster Flash, unul dintre arhitecţii DJ-ingului hip hop.
Până la sfârşitul anilor 1970 DJ-ii lansau viniluri cu beat-uri pe care MC-ii vorbeau. Printre melodiile populare este şi "Supperrappin'," a formaţiei Grandmaster Flash & The Furious Five, "The Breacasa," a lui Kurtis Blow şi "Rapper's Delight" a formaţiei The Sugar Hill Gang. În 1982 Melle Mel & Duke Bootee au înregistrat "The Message" (creditată oficial formaţiei Grandmaster Flash & The Furious Five), un cântec în care se puteau zări începuturile hip hop-ul social.
Hip hop-ul ca o cultură a fost definit şi mai mult în 1983, când fostul membru al bandei Black Spades, Afrika Bambaataa şi Soulsonic Force au lansat piesa "Planet Rock". În loc să vorbească peste beat-uri disco, Bambaataa, fiind avantajat de avansurile tehnologice ale sintetizatorului, a creat un sunet electronic inovativ. Mulţi descriu momentul întrării pe piaţă a acestei piese ca un alt moment important în istoria muzicii şi culturii hip hop. Media a început să se concentreze asupra unuia dintre cele mai mari impacte ce le-a avut hip hop-ul în loc să se lovească sau să se împuşte, unii dintre foştii membrii ai bandelor au început să se bată — în alt mod: prin breakdance, rapping, turntable mixing sau graffiti. Până în 1985, tineretul de pretutindeni dansa breakdance pe muzică de: Run DMC, LL Cool J, Fat Boys, Herbie Hancock, Soulsonic Force, Jazzy Jay, Dr. Jeckyll and Mr. Hyde, şi Stetsasonic
Hip hop-ul timpuriu a fost văzut ca un suplinitor al altercaţiilor dintre bande, battle-urile hip hop înlocuind violenţa fizică. Se crede că odată cu amploarea genului de rap comercial şi gangsta în anii 1990, esenţa non-violentă a hip hop-ului a dispărut, mulţi rapperi se lăudau cu droguri, arme, crime şi violenţă. În aceste timpuri, muzica hip hop a început să fie ascultată de un public mai larg.
Un breakdancer în Ljubljana, Slovenia
Mulţi artişti sunt acum catalogaţi ca hip hop alternativ/underground când încearcă să reflecte ce cred ei că sunt elementele originale ale culturii. Arişti/formaţii ca Talib Kweli, Mos Def, Dilated Peoples, Dead Prez, Blackalicious, şi Jurassic 5 pun baza pe priceperea verbală, unitate sau activism contrar mesajelor de violenţă, bogăţie materială şi misoginism.
Cultura hip hop
Cultura hip hop a început în cartierul Bronx din New York, printre populaţia neagră şi latină, la începutul anilor 1970, şi de atunci s-a răspândit pe tot globul. Cele patru elemente principale ale culturii hip hop sunt MCing (rap), DJing, graffiti şi breakdance. Unii consideră beatboxing-ul ca al cincilea element de hip hop. În massmedia, hip-hop se referă de obicei numai la muzica produsă de cultura hip hop.
Hip-hop
Muzica hip-hop, care se poate recunoaşte prin accentul pus pe ritm şi includerea frecventă a rap-ului, a rezultat din melanjul dintre muzica jamaincană şi cea americană, de către imigrantul DJ Kool Herc, la petrecerile sale care au început în anul 1970. Herc avea să difuzeze discurile funk cerute de public, dar a inventat beat-ul de hip-hop prin izolarea break-urilor (partea cântecului numai cu tobe) de restul melodiei. În timp ce din această muzică s-a dezvoltat o întreagă cultură, muzica în sine a cunoscut o epocă de aur, în perioada 1986-1993.
Rap
Cel mai vizibil rol din cultura hip-hop de azi este cel al MC-ului (Master Ceremony--Maestru de Ceremonii ). MC-ul întreţine publicul prin rap (rime puse pe ritm). Cu originile în toasting, din Jamaica, rapul s-a dezvoltal drastic de la introducerea sa în cultura hip-hop de către Kool Herc şi DJ Hollywood în anii '70. Primul MC autentic a fost Coke La Rock. Rapul a evoluat în timp datorită multor pionieri cum ar fi: Melle Mel, Kool Moe Dee, Schooly D, Run DMC ş.a.
DJing
Deşi hip-hop-ul nu a inventat noţiunea de DJ, i-a extins limitele şi i-a diversificat tehnicile. Primul DJ de hip-hop a fost DJ Kool Herc, care a creat muzica hip-hop prin izolarea break-urilor (partea melodiilor care se concentrau doar pe ritm). Pe lângă îmbunătăţirea tehnicilor lui Herc, DJ ca Grandmaster Flash, Grandmaster Theodore şi Grandmaster Caz au făcut inovaţii mai departe prin introducerea scratch-ului.
În primii ani ai hip-hop-ului, DJ-ii erau vedetele, dar lumina reflectoarelor le-a fost furată de rapperi din 1978, mulţumită în principal lui Melle Mel din trupa lui Grandmaster Flash, Furious Five. Însă, unii DJ cum sunt Funkmaster Flex, DJ Clue; DJ Dox ş.a. de la noi, au dobândit faima în ultimii ani. Mişcarea underground de turntablism a ieşit la suprafaţă, concentrându-se de asemenea pe abilităţile DJ-ului.
Beatboxing
Beatboxing-ul, inventat de Doug E. Fresh, considerat de mulţi al cincilea element hip-hop, este o percuţie vocală a culturii hip-hop. Este legat de arta creării ritmurilor şi melodiilor, folosind gura şi corzile vocale umane.
Această artă s-a bucurat de popularitate în anii '80, prin artişti ca Fat Boys şi Biz Markie care îşi etalau talentul la beatboxing. La sfârşitul aceluiaşi deceniu a decăzut odată cu breakdance-ul şi aproape că a dispărut şi din underground. Beatboxing-ul a cunoscut o revitalizare la sfârşitul anilor '90, marcată prin lansarea albumului Make the Music 2000 de către Rahzel de la The Roots (cunoscut pentru performanţa de a cânta în timp ce face beatbox). Internetul a ajutat considerabil renaşterea beatbox-ului modern - la un nivel global nemaivăzut - cu mii de practicanţi din peste 12 ţări interacţionând pe Humanbeatbox.com
Beatbox-ul s-a întins recent dincolo de scopul iniţial (imitarea "beat box-urilor" pentru a crea beat-uri de hip hop) spre alte forme. Este acum practicat ca o formă de drum & bass uman. Aria de sunete ce pot fi produse de corzile vocale ale omului sunt uluitoare, mai ales pentru cei nefamiliarizaţi cu această practică muzicală.
Breakdance
Breakdance-ul, cunoscut şi ca B-boying sau B-girling, este un stil de dans foarte complex care contine de la cele mai dificile elemente de acrobatie la sol pana la cele mai fine miscari de balet,este un stil in care inveti sa-ti controlezi corpul si temperamentul pana la cele mai mici detalii. Termenul de breakdancer provine de la dansatorii de la petrecerile lui DJ Kool Herc, care îşi păstrau cele mai bune mişcări pentru break-urile din melodii. Breakdance-ul este un element important al culturii hip-hop, fiind asociat adesea cu diferite stiluri de funk, care au evoluat independent în New York la sfârşitul secolului XX. Era ceva obişnuit în anii 1980 să vezi un grup de oameni cu un radio pe un teren de joacă sau de baschet, sau pe trotuar, executând un spectacol de breakdance pentru un public numeros.
În timp ce breakdance-ul în forma sa actuală a început în Bronx-ul de Sud odată cu celelalte elemente hip-hop, este asemănător cu (şi este posibil să provină din) Capoeira, un stil de dans/arte marţiale, care a fost dezvoltată de sclavi în Brazilia.
"Hip-hop" ca o formă de dans devine din ce în ce mai popular. Acesta provine din breakdance, dar nu constă numai în mişcări de break. Spre deosebire de majoritatea formelor de dans, care sunt cel puţin vag structurate, dansul hip-hop are foarte puţine (dacă are) limitări în ceea ce priveşte paşii şi mişcările.
Graffiti
Graffiti, o ocupaţie de când lumea, are o semnificaţie specială pentru hip-hop ca unul dintre elemente. A început ca un mod de tagging pentru găşti. În timp, graffiti a evoluat artistic şi a început să definească estetica zonelor urbane. Multe trupe de hip-hop s-au făcut renumite prin graffiti-ul lor, cum ar fi Black Spades.
In rapp se spun povestile strazii daca intelegi(adica dusmani(alte gasti)furturi rasism etc) pe cand in hip-hop ii doar ritmu in sine cred ca la asta te refereai cu intrebarea
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.119.159.196) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro