Da, crestini d-aia care dau dracu dupa ce ies din biserica. In ziua de azi toti se cred crestini, stii si tu, desi nu fac nimic s-o demonstreze. Li se pare ciudat daca porti o pentagrama sau asculti rock [nu neaparat "satanist"]. De-abia cand vad un metalist pe strada, sau un om care pur si simplu nu le place, isi aduc aminte de Dumnezeu si incep sa faca descantece inventate pe loc sau sa injure printre dinti. Mie mi se intampla chestia asta, cand trec pe langa "jmekieri cu kreasta", incep sa injure ca animalele si sa-l "slaveasca" pe Dumnezeu. Daca injuri Satana nu inseamna ca esti crestin, inseamna ca esti dobitoc.
Bineinteles, astia care intreaba de muzica rock "nesatanista" n-au nicio legatura cu rockul. Daca ar avea, ar stii sa spuna ceva de genul "vreau melodii rock, dar nu black metal.death metal/etc.". Nu-i pune nimeni sa asculte black daca nu le place, dar exprimarea e foarte proasta.
Foaaaaarte puțini oameni sunt cu adevărat creștini.
Nu există rock satanist. Cum spune woodenpints - pentru unii, orice este mai dur înseamnă satanist. Cred că se referă la screamo, death metal și black metal, adică acele genuri în care se țipă mult. Oricum asta nu înseamnă de nici o culoare satanism, dar ce să le ceri lor, atât îi duce pe ei capul să explice.
@Jelli
Eu unul știu și balade dure.
Consider că acei oameni înțeleg prin "muzică rock dar nu de sataniști" - rock ceva mai comercial, mai spre pop, mai spre rap. Tokio Bordel, Evanescence, Black Veil Brides, Green Day, Limp Bizkit etc. Aceste confuzii se creează deoarece nu sunt în stare să se exprime corect, nu îi duce capul îndeajuns.
Cred că toți am înțeles ce încearcă acești oameni să zică.
Baftă
Ei probabil daca asculta o melodie de la Disturbed cred ca e rock satanist. Whatever, eu cred ca atunci cand spun "Vreau o lista cu muzica rock, dar nu satanist" se gandesc la rock mai lent sau nu stiu, Tokio Hotel si Paramore ...Si cand ne gandim ca singurul care e mai "satanist" e Black Metalul...Nu te-ai obisnuit deja cu ratatii Romaniei?
Săracii copii, eu una nu am auzit de rock satanist dar fie, or fi ei mai culți.
1 la mana WeeD daca nu asculti, de ce ai mai comentat? Doar sa stim noi ca.ti place hip-hop.ul?
2 la mana am vazut foarte des pe TPU astfel de intrebari. Este amuzanta si totodata extrem de grava aceasta confuzie si lipsa de informare.
Este o mare problema a noastra, ca populatie, cum auzim o melodie in care se face putin screamo, catalogam acea melodie ca fiind satanica, nu conteaza despre ce este sau chestii de genu. E a lu` satana! Ceea ce este total eronat.
Un singur lucru ma bucura, ca au inceteles, cat de cat ca nu toate melodiile rock sunt " satanice", insa mai au mult de invatat.
Dar deja m.am obisnuit cu situatia si cu parerile oamenilor
@Jelli Unde am vazut? Peste tot!
@Andrei98 Eu cred ca se mai gasesc...
@Weed Rolul tau aici?
@Enzo2011 Mananc BLACK si DEATH pe paine in fiecare zi...stai linistit!
@dragoswooow Slipknot este o formatie de heavy metal, mai tarziu Nu metal; daca si de Slipknot au ajuns sa le fie frica ...
@LastChance Niciodata nu am considerat Tokio Hotel sau Paramore rock , desi sunt legate de genul asta
@seether Nu exista rock satanist! Ma refer la faptul ca multi cer rock, insa il alatura cu termenul satanist.
Black Metal-ul este cel mai Anti-Crestin sa spun asa, temele versurilor fiind de multe ori Satanismul, Anti-crestinismul, Mizantropia, moartea etc
Pur si simplu nu stiu despre ce vorbesc, parerea mea! iarta-i doamne!
Nu cred ca mai se gandesc...Dar exista trupe derock crestin de exemplu skillet
Rock-ul are o multime de incregaturi printre care si melodiile mai "putin ortodoxe"(cum ar fi metal,black rock,dead rock etc) care au teme sataniste cum ar fi ca se vorbeste despre Lucifer,moarte si chestii mult mai ingrozitoare, crede-ma chiar m-a interesat acest subiect si am cercetat si am ascultat astfel de melodii, nu prea am putut sa rezist pana la final nu ca sunt crestin sau ca sunt " pur" pur si simplu cei care cantau parca erau intr-o transa diabolica si strigau ca demonii din filme(astfel de melodii nu se mai prea gasesc am ascultat de prin anii 80-90, atunci cand existau o multime de astfel de trupe) nu-ti recomand sa asculti, dupa cum probabil stii multi astfel de rockeri mor de tineri in cazuri incredibile si des intalnite(accidente de masina, exces de droguri si bauturi si sinucidere)chiar se spune ca acesta ar fi un blestem deoarece canta ase ceva dar nu prea cred(eu cred ca doar viata lor total depravata) si bineinteles ca nu poti sa compari rock-ul "normal" cu aceste genuri.
Buna!
Acum ceva timp am pus si eu o intrebare gen ce melodii rock / satanist mai stiti?
Insa nu eram documentata...
Si...da cred ca cei care cer melodiile sunt crestini
in primul rand rock`ul nu are nimic cu crestinismul sau alta religie
Si cred ca uni stiu ce inseamna " Sa tanism "
Dar gheorghe al floarei din moldova poate ca nu stie
in fine
Nu ma intereseaza genul asta de muzica.
Nu comentez.
Doua genuri de muzica nu`mi plac:
Rock`ul si Manelele.
RulzzZ HiP HoP.
Nu cred ca stiu uni cum e,rock satanist,sincer sa fiu nu ascult rock de asta, ascult mai mult heavy metal, hard rock dar satanist nu prea...
Rectific..cre(ș)tini.și eu una nu dau nici un scuipat pe niște găgăuțe care habar n-au pe ce lume trăiesc și vorbește gura fără ei.păi bă, ori ești rocker ori nu mai ești..cum să zici,, dă și mie melodii rock.da nu dinălea sataniste,,.și am scris agramat intențonat, fiindcă tot așa vorbesc și specimenele astea.deci,practic,mi se rupe despre ce cred unii retarzi care zici că-s picați din lună.
Kanpeki întreabă: