Nu sunt sigur daca e adevarat dar stiu ca muzica are un efect amplu asupra psihicului nostru! Exemplu: un japone a facut o melodie in care linia melodica era asemanatoare cu plansetul unui copil. O femeie a ascultat in fiecare zi, timp de ~20 min pe parcursu a 2 luni. Dupa aceste 2 luni sanii i se marisera cu 2, 5 cm! Deci putem trage multe concluzii despre efectul muzicii...
Da.am auzit ca muzica clasica gen mozart te ajuta la memorare.
beneficiile sunt imense, nici nu ne putem da seama.trebuie sa stii sa asculti muzica.
Un anumit cantec iti poate descreti usor fruntea si poate sa iti dea o energie nebanuita. Toti avem momente si momente, si multi dintre noi recurg la a asculta anumite melodii pentru a-si imbunatati starea. Principalul motiv al acestui fenomen este faptul ca muzica are abilitatea de a exprima mai bine ceea ce noi simtitm. In plus, avem cantece favorite pentru diferite situatii si asta pentru ca adaptam o melodie unei anumite stari.
Pentru a mari relationarea dintre muzica si starea pe care o ai, incerca sa faci asocieri intre anumite melodii si starile prin care treci. Astfel, cand te vei simti intr-un anumit fel, vei sti exact ce CD sa asculti pentru a-ti ridica moralul.
Muzica are abilitatea de a usura perceperea durerii cronice. De fapt, potrivit unuia renumit medic, muzica poate reduce cu aproape 21% intensitatea durerii. Medicul a publicat o lucrare in care a scris despre un asemenea test facut pe 60 de subiecti pe care i-a impartit in doua grupuri - un grup in care membrii au ascultat muzica si un al doilea grup in care nu se asculta muzica.
Rezultatele au dezvaluit ca cei care au ascultat muzica o ora pe zi timp de o saptamana si-au imbunatatit abilitatile psihice si fizice, iar cei care nu au ascultat muzica au ramasa la acelasi nivel.
Dupa cum spuneam si mai sus, muzica iti poate da o stare mai buna, care te poate ajuta sa te recuperezi. Este acelasi lucru cu vointa. Pacientii care isi doresc sa se recupereze mai repede o fac inaintea celor care accepta situatia in care sunt. Muzica nu trebuie sa fie considerata tratament cert pentru durerea cronica, dar daca ai un tratament de urmat, o doza de muzica potrivita te va ajuta sa te recuperezi mai repede.
Muzica nu iti uzeaza mintea, ci din contra, te ajuta sa gandesti mai limpede si mai clar.
Unele cercetari arata ca oamenii care asculta muzica beneficiaza de o mai mare si mai buna interactiune intre partea dreapta si partea stanga a creierului lor.
Expertii sustin ca functiile musicale sunt practice un exercitiu de trimitere a fluxului de informatii. Aceste transmisii sunt folosite pentru a activa sarcinile creierului.
"Efectul Mozart" este notiunea cea mai populara in acest sens, pentru ca s-a demonstrat ca ascultand muzica clasica, in special a unei sonate a lui Mozart, iti creste rezultatul la un test de IQ cu 9 puncte.
Intr-un exercitiu similar, sobolanii au fost expusi aceluiasi tip de muzica si au demostrat ca in jocul de labirint se descurca mai bine.
Indiferent ca este realitate sau fictiune, puterea muzicii si efectele sale sunt de necontestat. De la a-ti creste capacitatea de asimilare si pana la a te "servi" cand stai in pat cu o bautura rece in mana, muzica are in mod cert anumite efecte asupra indivizilor care ii sesizeaza armonia.
Sall. Tot ce are viata, place frumosul. Si vizual si acustic. Una este sa te uiti la o casa daramata, alta este sa te uiti la o casuta aranjata frumos. Una este sa-ti tipe cineva in ureche, alta este sa auzi o muzica buna. Tot asa si la plante. Se stie, plantele au viata, si nu numai ele. Ca atare este normal. Pa
Chiar asa...muzica ajuta florile sa creasca.sunt intr-o clasa muzicala si cant la pian des iar florle din camera mea sunt f frumoase si infloresc mai repede.muzica poate sa te ajute sa uiti de griji...mereu cind ma probleme cu scoala ma culc si imi pun castile in urechi. iar cind ascult muzica parca uit de tot si ma gandesc la alte lucruri mai frumoase.muzica este si un lucru care te face sa scapi de frica. daca esti singura acasa sau pe strada iti e frica.insa daca pui muzica te linistesti=)
anonim_4396 întreabă: