Din perspectiva mea mai mult, desi enumar de asemenea si unii dintre cei mai apreciati artisti din lume.
Cel mai respectat compozitor/scriitor de melodii e John Williams. 45 de nominalizari Oscar, din care 5 castigate. E un compozitor legendar, un Mozart sau Beethoven contemporan, chiar mult superior. De asemenea si alti compozitori de muzica de film precum Howard Shore, Harry Gregson Williams, Hans Zimmer etc.
A zis bine cineva de Loreena Mckennitt, o artista foarte buna, are si propria ei casa de discuri! Dar pacat ca 1 din 10000 romani ar asculta asa ceva de placere.
As mentiona-o pe Enya, probabil cea mai completa artista de pe planeta(isi scrie singura melodiile, tot ea se ocupa de toata instrumentele muzicale, inregistreaza muzica, o produce). A primit si ea o nominalizare Oscar pentru May It Be, melodie din coloana sonora a filmului Lord of the Rings 1.
Lisa Gerard
Randy Newman
Ronan Hardiman
Artisti mai tineri: Amy Macdonald, o artista destul de cunoscuta, dar cam subapreciata, parerea mea. De varsta ei sunt Rihanna sau Lady Gaga, iar acestea sunt din pacate(parerea mea sa zic asa) mult mai bine primite de public.
Eu ti-am enumerat niste artisti foarte dragi mie, care sunt de asemenea scriitori de melodii/compozitori foarte cunoscuti, nu doar vocalisti.
Vince clarke de la erasure alan wilder de la recoil si martin gore de la depeche mode
FaraNume1245 întreabă: