Sabbath ar fi vrut sa fie violenti in abordare, Ozzy a reiterat de multe ori ideea asta. Din pacate, n-aveau logistica si instrmentele necesare sa sune pe cat de violent voiau ei. Sabbath a inventat metal-ul, desi nu suna a ceea ce e acum numit metal. Si Deep Purple, si Zeppelin si-au adus contributiile, dar nu e nici macar pe aproape influenta lor, in comparatie cu cea adusa de Black Sabbath.
Ia asculta The Wizard sau NIB (mai ales versurile) si o sa-ti dai seama. Si Steppenwolf, cu "Born To Be Wild" au adus un plus. Si Cream. Hendrix era si el intr-un decalaj cu timpul si ar fi putut aborda metal-ul, daca ii permiteau instrumentele timpului.
Parerile sunt impartite, nu exista "prima piesa metal".
Eu de ex, consider ca black sabbath cu piesa paranoid au adus sound-ul metal, clasic.
Black Sabbath
O alta trupa importanta a fost Venom, pionieri ai thrash metal-ului si inventatorii black metal-ului, de asemenea au avut o infulenta mare si asupra death metal-ului
Black Sabbath..chiar daca n-or fi ei creatorii tot sunt printre primii cei mai importanti
Da un google, din punctul meu de vedere, metalul este `fiul` rock ului, primele trupe rock stiu ca au fost the rolling stones, the beatels etc, de la astea au plecat metalul a aparut prin 78` 80`si din metal multe alte subgenuri