| PaisonPink a întrebat:

Ce imi puteti spune despre respectul fata de ceilalti?

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

As zice ca e bine sa nu faci altora ce nu le place lor, nu ce nu iti place tie. Oamenii sunt atat de diferiti, atat de frumosi si interesanti in diversitatea lor, incat e foarte greu (si gresit) sa iei ca de la sine inteles ca ce nu iti place tie, nu place nici altora. Cred ca respectul e ceva ce vine de la sine cand iubesti viata, oamenii. Nu cred ca e ceva ce se castiga, insa e ceva ce se poate pierde. Daca te intalnesc pentru prima oara, simt respect fata de tine ca fiinta umana, fara ca tu sa faci ceva pentru asta. Daca incepi sa imi calci valorile in picioare, ti-ai pierdut acest respect. Mi se pare ca respectul fata de ceilalti se vede cel mai bine in discutii in contradictoriu. Daca poti face un schimb de idei opuse, avand o atitudine respectuoasa, e excelent.

15 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Ca e 0.Respectul se castiga nu se impune prin persoasiune.Eu cred ca e o regula elementara sa fii invatat sa respecti. Apoi inveti sa te faci respectat

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

I. Kant spunea "comporta-te fata de ceilalti asa cum ai dori sa se comporte si ei fata de tine ".

| Raiden a răspuns:

Cred ca e tema la religie.

| deejayra a răspuns:

Prin respect se castiga respect.Respecta-i pe ceilalti din jur si atunci ei te vor respecta

| monyk a răspuns:

Buna, mereu mi-a placut sa respect oamenii dar vreau si eu sa primesc respect, respect imi dai, respect primesti...eu sunt o persoana zic eu, destul de respectuoasa, nu mi-a placut niciodata sa jignesc pe cineva, sa ma port urat, aici e vorba de educatie dar si de mentalitatea fiecaruia, respectul fata de ceilalti e foarte important, dar si respectul de sine in primul rand... incerc pe cat posibil sa respect lumea ca asa e frumos si mai ales cand vad ca cineva se poarta frumos cu mine si ma respecta, nu am cum sa nu ma comport la fel!

nony
| nony a răspuns:

Respectá doar atata timp cat esti respectatá.

| Cryssy a răspuns:

Daca vrem sa fim respectati trebuie sa respectam la randul nostru.

| livio70 a răspuns:

Te respecti pe tine in primul rand cand ii respecti pe ceilalti...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tot ce ne-au invatat parintii si ce am invatat noi ca nu este bine sa le facem altora ce noua nu ne place.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incepe cu uitatul in propria oglinda a sufletului tau, si in aia de pe hol, cand pleci de acasa.este necesar sa respecti daca vrei sa fii respectat.salutul este o datorie. raspunsul o obligatie.respectul se castiga nu se impune.chiar si in dispute trebuie lasat loc de... buna ziua.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca te respecti pe tine, ii respecti si pe cei din jurul tau. E inevitabil!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

,, tu esti o mare proasta si nu vreau sa-mi pun mintea cu tine,, vezi asta nu este respect dar asta,, buna ce mai faci,, este

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aha ok

| Daniec a răspuns:

M da

| Marin_Laurentiu_1999 a răspuns:

Daca respecti lumea te respecta! Asta cred eu.