Pentru mine, muzica este un mijloc de exprimare a sentimentelor.
Muzica adevărată este după părerea mea, muzica care îți transmite anumite stări sufletești. Muzica adevărată pentru mine nu este făcută pentru dat din cur în cluburi. Instrumental de excepție, voce frumoasă, talent, versuri sugestive etc. Astea alcătuiesc muzica adevărată, după părerea mea. Muzica aceea care îți intră în suflet și te rupe de realitate, te face fericit sau trist, te ajută să treci peste momentele grele etc poate fi numită cu adevărat muzică, nu orice zgomot produs pentru a fi vândut cât mai repede.
Într-un cuvânt - muzica adevărată pentru mine reprezintă o hrană a sufletului. Nu pot trăi fără muzică. Mai bine nu ascult muzică deloc decât să ascult Inna.
Baftă
Acea muzica care pur si simplu te face sa zbori si pentru minutele ale care dureaza, uiti de toate lucrurile ce te inconjoara si tot ce vrei sa faci este sa te lasi purtat de versuri, si inima iti bate ca si cand te-ai indragostit...cel putin eu asa m-am simtit cand am auzit prima mea melodie Queen...tot ce vrei sa faci este sa dansezi purtat/a de val, indiferent de cat de mult te-ai face de ras.
Muzica care transmite ceva daca ai puterea sa o intelegi inseamna ca stii sa o apreciezi
Este simplu sau poate greu de explicat
Lumea spune ca "gusturile nu se discuta". Totusi cand vine vorba de muzica de calitate, cea care a devenit slagar sau hit si oricand o poti reasculta cu placere chiar si dupa multi ani, atunci se creeaza un club destul de numeros in care toti gusta aceeasi valoare si se simt toti extraordinar la ascultarea aceleasi melodii.
Exista insa alte calitati importante care face ca acea muzica sa fie "adevarata".
1. Trebuie sa exprime sentimente, trairi, emotii, sa creeze o anumita atmosfera.
2. Trebuie sa contina un mesaj ce merita exprimat. Acesta poate fi exprimat doar instrumental sau si in cuvinte.
3. Daca are text, cuvintele trebuie folosite in mod poetic, metaforic.
4. Trebuie interpretata de artisti foarte talentati si cu carisma.
5. Trebuie sa apartina unui stil si a unui gen muzical bine determinate.
XtremeIonut întreabă: