Eu prin muzica"buna' inteleg urmatoarele:
-daca auzi melodia "X" peste jumatate de anul, un an-2 sa ti se para la fel de frumoasa
-sa nu te ia durerea de cap atunci camd o auzi
-sa aiba mai mult de 5 cuvinte
-acea muzica sa te faca sa te simti ca si cum ai zbura sau ca ai fi contopita cu ea
-sa nu fie un hit de 1 zi, sau o melodie care este foarte difuzata si te plictisesti de ea, ci sa fie un fel de muzica "nemuritoare" ca a lui Enescu
-cand o auzi sa apara pe fata ta un zambet si sa iti amintesti ca acea muzica reprezinta un episod din viata ta
-sa-i visezi notele si versurile.
Pot fi foarte multe "caracteristici", dar din pacate muzica buna numai este la tot pasul:-
Ai dreptate ... Ce melodii crezi cu adevarat ca ar trebui ascultate?
Bon Jovi (toate melodiile lor), Aerosmith, muzica de pian cand nu am nimic de facut si Smiley-Plec pe Marte deoarece simt ca vorbeste despre mine in melodie.
Multumesc pentru fundita!
Muzica buna este cea facuta, nu pentru bani, nu pentru a fi difuzata in prostie pe TV si FM, nu pentru a comercializa artistul mai mult decat trebuie sau pentru a-l face un sclav al caselor de discuri.Muzica buna, presupune fie complexitate, fie o sinceritate in abordare, fie amandoua, trebuie sa exprime ceva complex, nu doar un beat pe care sa te zgudui in club. Un artist sell-out, care face muzica pentru masele cretine, niciodata nu va face muzica buna, pentru ca el stie sa faca doar ceva care se va vinde, sa fie glossy, glamorous, sau sa fie repetitiv si superficial, ca gloatele sa inghita ce scuipa un anume intr-o melodie.Muzica adevarata presupune si niste instrumente, cazuri extrem de rare prin house sau dance, versuri care sa te duca cu gandul la ceva aparte, la un fenomen complex sau serios, sau amandoua, nu "me gusta siempre tu amor, me gusta lo mejor" sau "milli-milli-milli-million" sau ce mai asculta cretinii, doar pentru ca atat le poate voma creierul.Muzica buna nu este pentru dans, este pentru contemplare si adancire in linia melodica sau in versuri, si coexistenta ascultatorului si a cantecului, nu ceva care sa fie detasat, sau la bascalie, melodie facuta doar pentru o vara, sau orice alt sezon, cum sunt majoritatea melodiilor facute dupa '95.
Bun raspuns. M-ai lasat fara cuvinte
Si ce melodii consideri tu ca sunt "bune" sau niste formatii?
Brace yourself, the songs-storm is coming.
Aşa e. Parcă mi-ar fi luat vorba din gură
Recent, ma obsedeaza melodia asta:
http://www.youtube.com/watch?v=1IzLDT73bkk
Sunt multe trupe, si gasesti in o multime de genuri, cazuri de genul asta: Opeth, Dream Theater, Svafnir, Martolea, Burzum, Rammstein, Testament, Haarp Cord(e o trupa de rap foarte buna), Pink Floyd, The Doors, si multe, multe altele.
Eu prin "muzica buna" inteleg muzica adevarata, care transmite un mesaj si care-ti trezeste sentimente.
Un exemplu de astfel de melodie imi poti spune?
Bun exemplu, si mie-mi place mult melodia asta.
Mai ascult si alte melodii sau formati, dar in general imi place muzica, nu zgomotul. Daca vrei mai multe detalii, ma contactezi.
Muzica buna/aadevarata este muzica care iti place tie, care o indrgesti, genul de muzica care iti place...
Muzica buna este depinde de fiecare persoana dar de obicei muzica buna este cea care se va asculta si peste multi ani. De obicei muzica buna este cea veche. Si muzica buna romaneasca nu este Inna, alexandra stan sau aletele muzica buna romaneasca este cea populara dar nu cea din zilele noastre cele cre se duc mai mult spre domeniul muzica usoara, muzica tiganeasca, si slagarele, si sa nu uitam de muzica clasica de ex: Enescu sau ciprian Porumbescu. Muzica buna internationala este in general muzica clasica adica Motzart, Bethoveen, etc. Muzica buna in general este muzica care te face sa simti ceva, care te face sa te gansesti la ceva nu conteaza orice, care iti stimuleaza gandire, dar in ziua de azi nimeni nu mai stie ce insemna muzica buna, acum credem ca muzica buna e Asi te pego sau Inna sau Lady Gaga sau altele dacre nu insemna muzica buna. Adica muzica noua este o chestie care te face doar sa dai din cap atata tot nu te face sa simti nimic. Acum cei care asculta Inna sau chestii de genu sa nu se simta jigniti ca nu vreau sa le fac rau ba din contra sau ei considera muzica clasica sau slagarele plictisitoare si fara sens ei bine e invers muzica asta noua de club e plictisitoare si fara sens.
Si eu sunt de aceeasi parere... Ce exemple de melodii cu adevarat frumoase imi poti spune?
Slagare, iti recoman slagarele : Sunt multe si nu pot sa ti le scriu dar scrie pe youtube slagare si acolo. Iar internationale am gasit niste melodii care mi le-a aratat o fata sunt noi: Hania Lee- Alice is Dead. Hania lee- Two a Party ( Sunt Ghotic Jazz un gen de muzica foarte dragut parerea mea) Hania Lee- Godess. Mai este o melodie care cred ca o stii Gary Jules- Mad World care descrie lume intr-un mod exceptional. Si sunt multe altele. Adelle de exemplu are niste melodii superbe. Si asta ti-as recomanda
Pentru mine muzica adevarata este cea veche deoarece era mult mai buna decat cea din ziua de azi.
In anii 80 si 90 versurile transmiteau ceva dar muzica de azi pentru mine nu inseamna nimic, deoarece are un mesaj superficial si este neoriginala.
Se repeta de zeci de mii de ori aceleasi cuvinte.Muzica noua se asculta in prostie.Chiar daca este trist, muzica comerciala domina lumea.
La mine muzica buna ar fi Guns N'Roses, Bon Jovi, Aerosmith, Metallica, Nirvana, Alice Cooper.
O muzică adevărată vrea să însemne că acea muzică are un mesaj care transmite un mesaj plăcut sau trist, depinde de versuri. Nu bat apropouri la muzica rock neapărat, pentru că şi muzica pop transmite sentimente. Depinde muzica pe care tu vrei să o asculţi.
Muzica buna este aceea care a fost scrisa pentru a transmite un mesaj si nu numai pentru bani... Din pacate acum acest tip de muzica nu mai e "la moda" ci acum sunt ascultate numai remix-uri dance sau melodii cu cel mult 10 cuvinte diferite in el...