| RoryM a întrebat:

Ce parere aveti despre

credeti daca nu ai talent sa canti de cand esti mic mai incolo daca iti doresti vei putea dobandi asta
adica daca nu ai talent de cand esti mica il poti avea mai incolo
chiar daca persoana isi doreste mult?

Voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| dora784500 a răspuns:

Nu sunt de părere că talentul e ceva 100% înnăscut, și dacă azi cânți... nu foarte bine, anul viitor va fi la fel.

Un exemplu concret ar fi două tipe pe care le știu eu, care, în gimnaziu erau ambele pasionate de desen. Nu erau cine știe ce, dar desenau frumos, însă la liceu, una dintre ele a renunțat la acest hobby în favoarea învățatului sau altor activități, pe când cealaltă a continuat să deseneze sub îndrumarea unui profesor și în doi ani, tehnica ei s-a îmbunătățit, pe când cealaltă a rămas la același stadiu.

Ce vreau să spun e că nu te poți baza pe factorul numit talent. Da, unuii îl au, dar nu îl exploatează. Dacă îți dorești să cânți poți să o faci, cu antrenament, lecții de canto și multă multă practică.

Am citit undeva că avem cu toții voce, însă unii au nevoie și de tehnică ca să o descopere.

Succes happy

| RoryM explică (pentru dora784500):

Wow
Comentariul tau ma motivat si mai mult decat eram inainte
Multumesc mult pentru tot

Chiar o sa depun foarte mult efort pentru ceea ce vreau sa fac si nu o sa ma las invinsa de cateva dificultati
Multumesc mult

Ce parere ai despre asta:
eu vreau sa devin actrita
imi doresc de cand vreau sa fiu mica
mereu am visat ca poate intr-o zi voi juca pentru un film disney si mda inca mai visez

crezi ca daca dau la facultatea de teatru si chiar daca la inceput nu o sa stiu cum este adica ma refer daca nu voi avea talent pentru prima oara crezi ca o sa pot continua
sau voi regreta ca am dat crying
vreau sa fac doar ce imi place.

P.S:Nu sunt sigura ce vreau sa fac mai departe

ma poti ajuta cu vreun sfat

| dora784500 a răspuns (pentru RoryM):

Actoria e o artă de introspecție interioară. Ca să fii altcineva trebuie mai întâi să știi cine ești tu, iar asta necesită maturizare, dar să știi că admir că te ții tare și ești motivată.

Am făcut doi ani de teatru și sincer, e greu. E greu să devii altcineva și să fii și convingător. Însă pot să-ți spun un lucru din experiență:
Caută oportunități.
Am fost la multe concursuri jurizate de actori faimoși din românia și am văzut că de multe ori cei care se descurcau bine erau abordați, iar unui tip i se oferise chiar un loc la I. L. Caragiale (facultatea te teatru și film).

De aia spun, trebuie să stăpânești cât de cât actoria, chiar dacă nu ai habar de tehnică. Trebuie să o simți, însă înainte să te gândești să dai la facultate îți sugerez să încerci.

Chiar și în orașele mici găsești o trupă de teatru care merge pe la concursuri județene și poți să te înscrii sau să mergi individual cu un monolog, iar dacă vezi că-ți place în lumina reflectuarelor și te simți bine pe scene și vezi că poți să convingi lumea, poți merge mai departe, însă, dacă ești o actriță bună, s-ar putea să unele uși deschise.

Nu toți actorii au facultate, iar cei care au abia se chinuie pe la audiții pentru roluri secundare (a nu se înțelege că facultatea nu are rost, ba din contră, acolo înveți actoria ca știință) și unii pur și simplu o simt.

Pretează-te și vezi ce îți face cu ochiul

Mutumesc mult.
ITI MULTUMESC DIN SUFLET.
Chiar iti multumesc din suflet.
Multumesc pentru sfaturi.
Am vrut sa ma incriu la teatru dar numai erau locuri.
Imi place mult.O sa incerc sa ma bag rin concursuri.Dar la noi este un oras mic si chiar nu stiu cum sa incep.

Mersi mult
Dar nu ma voi da batuta asa de usor.O sa incerc si o sa vad ce pot face
Mersi inco o data
scuze ca te-am zapacit

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru RoryM):

Pentru pasiune si entuziasm nota 10. Succes!

| dora784500 a răspuns (pentru RoryM):

Chiar nu ai pentru ce.
Îți urez mult noroc happy

11 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da, cred ca orice se poate.

| justanotheruser99 a răspuns:

Dacă te referi strict la cantat, nu e prea posibil. Cine are voce, o are de când e mic, dar poate el nu stie, așa ca nu cred ca e posibil să dobândești talentul odată cu vârstă. E ceva înăscut, cam vine la pachet cu tine. Dar poate persoana respectiva are inclinatii muzicale, dar nu realizeaza inca asta. happy

| RoryM explică (pentru justanotheruser99):

Aha.
Multumesc mult de sfat.

| justanotheruser99 a răspuns (pentru RoryM):

Cu placere happy

| WaterDrop a răspuns:

Aaaa, cu vocea te cam nasti. Poti sa iei lectii ca sa o imbunatatesti insa nu vei fi nimic iesit din comun din marea de persoane care viseaza la asta si mor de foame pana au un concert.

Actoria este chiar mai rea. Daca nu ai cine stie ce asteptari de la modul de trai, atunci este ok.Insa in ziua de azi si pe viitor, tot mai putina lume o va aprecia.

Este bine sa-ti doresti ceva, toti ar trebui sa facem asta, pentru ca ne ajuta sa evoluam, insa doar tu stii daca vrei sa ajungi o intretinuta si sa depinzi de altcineva, sa te lovesti de bariere toata viata sau doar sa transformi aceasta dorinta intr-o pasiune careia sa-i dedici timp pe langa alt domeniu care iti poate oferii stabilitate.Este doar un vis care se va spulbera dimineata cand deschizi ochii.Nimic indeajuns de palpabil.