| MihaiED a întrebat:

Ce parere aveti despre melodia lui killa, "exodus" si cum ați interpretat voi melodia?
Vazusem niste comentarii in care oamenii incercau sa explice melodia si cineva a spus ca asocierea pe care a facut-o killa cu rames, inseamna ca e impotriva credtinismului. Voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Teffan a răspuns:

In primul rand incep prin a spune ca eu nu sunt un fan inrait al lui Killa Fonic dar pot spune din start(si asta e un fapt; stiintific, daca vrei sa o iei asa) ca aproape toti fanii lui Killa asculta superficial si habar nu au ce vrea sa transmita, ci acesti oameni asculta doar pentru "moda" si pentru ca "suna cool beat-ul".Nu stiu sa desluseasca un text pentru ca nu sunt au arta in sange si de asemenea, nu citesc absolut deloc.

Am ascultat acum melodia "Exodus".

Exodul este a doua carte a vechiului testament si este concentrata in principal pe povestea lui Moise, atunci cand a scos poporul evreu din robia egipteana(miturile spun ca Egiptul a fost atunci sub conducerea lui Ramses al 2-lea)

Facand analogia cu exodul si cu vrea Killa sa trasmita,eu am scos urmatoarea semnificatie,desi e subiectiva(adica inseamna asta doar pentru mine,nu stiu sigur daca chiar despre asta a vrut sa vorbeasca):

"Au vrut să fiu ca Moise!"
Adica ei(fanii hip hop-ului indoctrinati) vor ca tot hip hopul sa sune la fel, ca altfel nu mai e "true". Acesti fani ii considera numai pe Parazitii, Bug Mafia, La familia, Dragonu, Cedry2k etc. ca fiind "rapperi adevarati",iar cand cineva vine cu ceva nou,e dat la o parte,si isi ia hate.

Practic,"ei" au vrut ca Killa sa fie pastorul turmei,sa se alature aceluiasi sound(precum si si Moise a fost conducatorul evreilor,si cel dupa care au mers mii de oameni,cand au iesit din Egipt).
De aici vine "au vrut sa fiu ca Moise".

Dupa spune:
"Si eu am ales sa fiu ca Ramses".

Faraonul, in cartea Exodului, s-a impotrivit poporului evreiesc si a iesit la razboi.
Prin urmare, Killa declara razboi si nu ii pasa cat hate isi ia de la "fanii hip hop-ului true".
Cu alte cuvinte, el face ce vrea si ce ii place, aduce ceva nou in Romania si pentru asta isi ia hate.Romanii sunt foarte hater in general.

De asemenea mai spune:
"Am ales sa iau in pulla toata autoritatea lor"
De aici iti dai seama.
Autoritatea celor de la Parazitii, Bug, etc.Adica "greii" rap-ului romanesc.

Pe de alta parte, au facut aluzia la bug mafia:

"bag pulla in mama ta ma stie tot cartierul".

Melodia este despre hate-ul pe care si-l ia de la oameni.
Este vorba despre frustrarea oamenilor cand cineva vine cu ceva nou si nu are legatura cu Dumnezeu.

0 răspunsuri: