| BlueDreams a întrebat:

Ce parere aveti despre videoclipul piesei Alejandro interpretata de lady gaga? Multi spun ca e o blasfemie impotriva bisericii.Eu chiar nu inteleg mesajul acestui videoclip. Ce vrea oare Gaga sa transmita? Si de ce a ales o piesa cu numele asta? O insemna "alejandro ceva pentru ea? Si de ce "fernando" si "Roberto"? In fine as vrea sa aud parerile voastre.Si cine stie sa-mi zica ce vrea sa transmita gaga prin acest videoclip primeste funditahappyhappyhappy

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E super simplu, fii atenta la refren "tradus":
alejandro=Dumnezeu
fernando=Iisus
roberto=Duhul Sfant

Nu-mi spune numele, alejandro(doamne),
Nu mai sunt copilul tau, Fernando(Iisus)
Nu vreau sa te ating, sa te sarut
Nu-mi spune numele, Roberto(Duhul Sfant)

And "the boy hot like mexico enjoy"(baiatul fierbinte precum mexicul pe care ea il iubeste)=Iadul
Deci practic, in acest videoclip ea se roaga de Alejandro(God) sa o lase in pace o data pentru tot-deauna pentru a se alatura intunericului. Dupa cum ai vazut spre sfarsitul videoclipului tipii aia o arunca in sus (spre Dumnezeu) dar ea mereu cade. Odata ce ea cade nu mai are nicio putere impotriva acelor barbati si devine o marioneta.Totusi, parerile sunt imprtite.In orice caz poti accesa acest link pentru a afla mai multe: http://www.youtube.com/watch?v=nlHPsJNGoZA

16 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand tipa a plagiat din "Ace of Base" pentru. a scoate Fernando. In al doilea rand ea este o blasfemie pentru biserica dupa modul in are se comporta, imbraca etc., nu mai trebuie sa faca si videoclip pentru. asta.

| danco a răspuns:

In primul rand tipa a plagiat din "Ace of Base" pentru.a scoate Fernando. In al doilea rand ea este o blasfemie pentru biserica dupa modul in are se comporta, imbraca etc., nu mai trebuie sa faca si videoclip pentru. asta.

| IrinaAndreea a răspuns:

Uite aici o parere interesanta: http://www.lovendal.net/......hristului/

| IO.oanaa <3 a răspuns:

Http://www.lovendal.net/......hristului/

Este un articol foarte interesant pe care merita sa il citesti ca sa intelegi imi bine. Mai sunt inca 3 parti unde explica semnificatiile si altor videoclipuri de ale ei.
Eu personal nu stiu ce sa spun despre videoclip. Cred ca este cam prea exagerat dar plus argumentele aduse din aces articol, nu stiu ce sa mai cred despre Lady Gaga :)).

| Alexandru a răspuns:

Se prea poate sa fie blasfemie la adresa bisericii care condamna homosexualitatea. Referitor la numele latine ea a spus ca s-a inspirat de la Ace of Base si Abba pentru ca cei de la abba au si ei o melodie "Fernando" iar de la Ace of Base inutil sa mai spunem ca a adoptat linia melodica. Nu a furat, astea sunt rautati. Alejandro face referire la perioada din Antichitate si la Alexandru Macedon despre care se spune ca ar fi fost homosexual.
Ma rog, asta nu cred ca poate confirma nimeni...

Altfel, melodia se desfasoara pe un fundal al tristetii, al deznadejdii, al starii depresive.

| Adina a răspuns:

Oribil videoclipu`
Si oricum ii vai de eaoh go on
A ajuns rau`laughing
Adica daca te uiti la sanii ei in videoclip zici ca`i moartea.
Si ea era destul de frumoasa :]
Ah si uite am gasit ceva.
Potrivit lui Lady Gaga, clipul in regia lui Steven Klein "este o celebrare a dragostei si admiratiei mele pentru comunitatea gay, pentru curajul lor si pentru dragostea reciproca dintre ei, o celebrare a curajului lor si a relatiei dintre ei".
Videoclipul NU promoveaza homosexualitatea, ci militeaza pentru acceptarea ei. Nu se rezuma la a blama pur si simplu homofobia, ci prezinta chinurile la care au fost supusi pe nedrept homosexualii de-a lungul vremurilor si in paralel le puncteaza virtutile. Blameaza in schimb superficialitatea cu care este tratat acest subiect si ipocrizia cu care Biserica Crestina, diverse alte religii [Iudaismul], diverse organizatii sau programe politice [Holocaustul], diverse sisteme sociale [Comunismul], precum si societatea in general s-au incapatanat sau/si se incapataneaza sa condamne homosexualitatea, chiar daca in randurile tuturor acestor cercuri au activat dintotdeauna gay.

hee hee

| LuS[z] a răspuns:

Stai linistita ca nimeni nu o intelege Pe gagarina laughing asa ca nu esti singura happy
Sincera sa fiu eu am inteles ca traieste mai multe "povesti amoroase" cu mai multi tipi si ea vrea sa se prezinte ca o suferinda. ca deh nu stie pe cine sa aleaga. Oricum videoclipul e o exagerare totala dar stii cum e, se numeste ARTA...
Chestia e ca piesa suna destul de bine si are un anumit mesaj dar videoclipul...Mai bine nu comentez laughing

| Emeraude a răspuns:

Gaga vrea doar sa fie inedita de fiecare data, uneori depasind limitele, asa ca nu vad de ce ne-am mira. Din punctul meu de vedere, nu transmite nimic prin acest videoclip, decat dorinta PR-ului de a etapa, de a o scoate in fata si de a o mentine acolo unde este. Pur si simplu strategie de marketing.
Succes, pa-pa!

| NiceBaby a răspuns:

Preo tii il inteleg...acei care studiaza...biblia si religia.
Si da multi zic ca e impotriva bisericii catolice...
iata un link: http://saccsiv.wordpress.com/......lady-gaga/
unicul lucru care l voi zice e ca lady gaga e urita in clip...

| SMTHING a răspuns:

Lady gaga a scris melodia dupa ce s-a despartit de prietenul ei(care este si disigneru ei) El ar fi inceput sai spuna sa nu se mai imbrace asa de sexi si sa nu se mai poarte asa de extravagant. Iar ea vrea sa zica ca chiar daca il iubeste nu se va schimba pentru niemeni si nimic ori o iubeste asa cum e ori o lasa balta.Chiar la inceput spune geva de genu:Stiu ca suntem tineri si stiu ca ai putea sa ma iubesti dar in conditile astea nu mai pot fi impreuna cu tine... Si cu numele astea Fernando, Roberto, nici eu nu stiu, dar imi place ca spune Roberto.deoarece si fostul.pe care ink il iub il cheama asa love struck punea multe exepti cu O Robert"o"

Ellz; x

| Vampiree a răspuns:

Dupa parerea mea vrea sa atraga atentia asupra ei.

nu numai dupa cum e videoclipul.si dupa cum se imbraca

happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@ Ellz : ce aberatii dai din tine rolling on the floor
Sau aia cu illuminati, antichrist, ce asocieri au facut ei acolo hahahahaha. penibil
Ideea este ca nu trebuie sa intelegeti voi/noi mesajul videoclipului

| SMTHING a răspuns:

Dudu LoveGaga

Hai ma!
Daca nu stii taci! laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca transmite sadomasochismul,

| vw9378 a răspuns:

Cel mai scarbos videoclip facut vreodata dupa parerea mea...nu inteleg cum poate un travestit sa fie atat de mediatizat :-&

| allee_6436 a răspuns:

...deci alejandro inseamna dumnezeu in videoclip?