Muzica reprezinta o ''lume'' paralela in care te refugiezi, sau te ascuzi, indiferent de ce simti, nu conteaza ca esti fericit sau trist, ca esti calm sau agresiv, pur si simplu intri in aceasta ''lume''. Viata nu poate exista fara muzica, sunt precum o simbioza. Nu poate exista una fara alta, din punctul meu de vedere.
Pentru mine viata fara muzica ar fi una foarte plictisitoare, si sunt sigur ca daca nu s-ar fi creat muzica toti oamenii ar fi fara chef de viata.
Muzica te face să evadezi, să simţi şi să gândeşti mult mai departe de limite...
E greu de descris în cuvinte cum ar fi viaţa fară muzică...
Muzica face parte din viaţa noastră.
Bai tu esti sanatos? cum adica viata fara muzica? ar fi un cosmar!
pentru mine muzica inseamna aerul pe care il respir
Pentru mine, muzica reprezintă un prieten devotat, de încredere...şi sincer.Nu cere nimic în schimb, e mereu acolo...ea e iubire.
Bună!
Pentru mine, muzica înseamnă un prieten adevărat, un camarad care niciodată nu m-a părăsit și care știu sigur că nu mă va părăsi niciodată. Pentru mine, muzica reprezintă refugiul perfect, orice s-ar întâmpla. Indiferent de starea în care sunt, există câte o piesă care să se potrivească și să îmi dea starea de spirit de care am nevoie.
Te pup!
Muzica reprezinta refugiul. Muzica iti transmite o stare si te modeleaza dupa cum suna melodia. Daca este o melodie sa zicem hard rock gen skillet - hero te simti puternic, daca ar fi o melodie rock de dragoste gen the rasmus - ten black roses o sa te gandesti la toate partile rele ale lumii. Viata fara muzica nu are rost.
Reprezinta o parte din viata.
O viata fara muzica?!? ...nu se poate numi viata.
Salut. La mulți ani! O bună definiție a muzicii ar fi aceasta: „muzica este o artă care exprimă, cu ajutorul sunetelor, sentimente şi atitudini" sau „muzica este ştiinţa sunetelor considerate sub raportul melodiei, ritmului şi armoniei". Sunt de părere că, cei care ascultă, de exemplu, muzică clasică consideră muzica o artă și o privesc ca un lucru special și delicat, pe când cei care ascultă, de exemplu, manele consideră muzica doar un mod de distracție și privesc muzica într-un mod superficial. De aici se poate trage și concluzia că personalitatea omului se identifică într-o oarecare masură cu genul muzical pe care-l ascultă sau că adevărații oameni culți se pot cunoaște foarte ușor, doar prin muzica ce o ascultă. Oricum, cel mai important lucru despre muzică este ca ea transmite sentimente și stări. Așa cum zicea Platon, „muzica oferă un suflet universului, aripi minții, zbor imaginației și viață oricui".
După cum bine putem observa și asculta, muzica este peste tot în jurul nostru: în mașină, pe stradă, la serviciu, pe plajă, acasă... pentru că avem nevoie de ea, pentru că ne relaxează, pentru că ne induce stări de bine.
Dacă n-ar exista muzică ar fi cam aiurea, dar din fericire armonia muzicii se aude în cântecul păsărilor, în unduirea valurilor mării, în foșnetul ierbii sau în adierea moale a vântului, în torsul regulat al unei pisici sau în scrâșnetul frânelor unei locomotive...
Muzica e un refugiu, un loc de de mângâiere, de descărcare emoțională, de bucurie. Muzica este o bună terapie a sufletului.
Muzica reface echilibrul energetic al corpului. Energia muzicii este indispensabilă în tratamentul psihicului traumatizat; muzica este un medicament cu eficiență maximă pentru suflet.
Muzica are un efect benefic asupra sănătații: ea influențează funcțiile organismului, bătăile inimii, tensiunea arterială și ritmul respirației, reduce stresul și anxietatea, combate insomnia. Muzica întărește sistemul imunitar și calmează durerile sufletești dar și fizice.
Având în vedere că muzica este un produs al sufletului, probabil că fără muzică am fi mai reci, mai insensibili, mai triști, mai nervoși, mai supărați, mai săraci sufletește în general. Și de asemenea un lucru important este să fim conștienți de adevaratele valori și genii ale muzicii (Mozart, Beethoven, Bach, Schubert, Enescu, Porumbescu etc.), și de faptul că trebuie să apreciem adevaratele opere muzicale și să facem diferența dintre ceea ce reprezintă muzica creată cu scopul de a prinde la public numai pentru a se vinde bine, și muzica creată cu scopul de a reprezenta o operă de artă, o sclipire a geniului uman sau o minune care să te înalțe spre cer (cum ar fi, spre exemplu muzica religioasă ortodoxă, mai ales cea bizantină).