| Jorgealx30 a întrebat:

Ceau! Sunt ascultator de muzica latino clasica,rock si genuri precum country, heavy metal etc…M-ar interesa sa imi cumpar o chitara.Nu am cantat niciodata la acest instrument.Totusi as dori sa ma apuc.Nu am niciun prieten care ma poate ajuta cu selectia unei chitari.Imi puteti spune niste brand-uri si tipuri de chitare pentru un incepator? Care sunt diferentele intre Acoustica Electro-Acoustica si Clasica? Ce genuri muzicale pot canta pentru fiecare tip de chitara?

4 răspunsuri:
| Endita4689 a răspuns:

Mergi la un magazin cu instrumente muzicale și întreabă.

| VoidEternal a răspuns:

Chitara clasica e cea... clasica. O bucata de lemn cu niste corzi metalice sau din plastic.
Inter chitara clasica si cea acoustica sunt ceva diferente dar nu foarte mari:

Diferențele dintre chitara clasică și cea acustică:

Corpul (body): chitarele clasice in general au corpul mai mic decât cele acustice, dar există diferențe și in ceea ce priveste forma corpului. Spre deosebire de chitarele clasice adesea cele acustice au și o placă de protecție (pickguard) pentru a proteja de corpul chitarei de zgarieturile provocate de penele de chitara
Griful (fretboard/finger board): se poate observa că griful chitarei acustice este mai îngust si are marcaje clasice pe lungimea lui spre deoasebire de cele clasice care nu au (fret markers) de-a lungul tastierei.
Capul chitarei (headstock): este evidenta diferenta dintre cele două tipuri de chitare si in ceea ce priveste capul chitarei,
Corzile (strings): chitarele clasice folosesc corzi de nyilon si matase. Acestea se simt și se aud diferit decât cele din oțel folosite pentru cele acustice. Corzile din nyilon sunt mai moi și au un sunet moale.

Electro acoustica e chitara acustica dar la care poti conecta si un amplificator (o boxa).
Iar chitara electrica e cea la care nu poti canta daca nu ai amplificatorul. Sunt cele cu forme mai ciudate subtiri care nu au nevoie de camera aia de rezonanta din lemn pentru ca sunetul emis e 100% sintetizat electronic.
Incepe cu chitara clasica, e cea mai ieftina si pe ea se invata cel mai bine.

Ca si branduri sunt ok cele Ibanez si Fender.

| Jorgealx30 explică (pentru VoidEternal):

Ma gandeam la o Yamaha c40 mark 2 ca si chitara clasica am vazut ca e best seller pentru beginners

| Diana1306 a răspuns:

Buna! Eu iti recomand un site unde sunt mai multe modele si detalii despre ele. Poti sa afli si care sunt diferentele intre acele modele. https://www.gardianul.ro/cadouri/cea-mai-buna-chitara/

Întrebări recente