Din punctul meu de vedere mi se pare o decizie stupida si prosteasca. Bineinteles ca nu promovez o astfel de muzica, dar sunt de parere ca fiecare asculta ce il duce capul. Noi ca tara, ca popor avem alte probleme de care trebuie sa ne ocupam. Uite care era marea problema in tara asta. Ca mucosii de 11 12 ani si ciorile si alte natii care au doar celule gliale in creier asculta manele. Mi se pare o prostie sa interizici un gen de muzica. Interzicerea manelelor in limba romana? Mai vezi tu vreo natie care sa aiba "genul asta muzical? " Repet. Fiecare asculta ce il duce capul. Nimeni nu are dreptul sa impuna un anumit gen de muzica. Suntem o tara libera (teoretic.). Suntem raspunzatori de propria viata, deci de ce sa ne controleze altii?
O parere proasta, deoarece la o petrecere merge sa mai bagi manele doar nu o sa te zbengui toata ziua pe house, nu stiu mie mi se pare o porcarie.
Cred ca folclorul nostru romanesc ne caracterizeaza pe noi romanii.io unul nu-mi place sa ma tiganesc, dand din buric, si toate dezbracatele in jurul meu.imi plac manelele ca muzicalitate si daca sunt originale sa fie cantate in limba lor. iar cui ii place sa le traduca. pot fi cantate la petreceri, cui ii plac.bineinteles ca se vor vinde mai bine si la petreceri vor fi mai scumpe.manelarii se vor imbogati mai mult prin aceasta interdictie. dar cred ca decizia e buna.
Consiliul national al Audiovizualului mai bine lua inteleapta decizie de a interzice definitiv manelele NU doar cele cantate in limba romana.
O gramada de starini, din pacate, au inceput sa creada ca maneaua e muzica traditionala romaneasca si ca ne reprezinta ca popor ( in loc de muzica populara gen hora etc).
Groaznic! Ne pierdem traditiile, ne pierdem ca natie.
In sfarsit, a luat si CNA-ul asta o decizie inteligenta.
Pentru cei care nu inteleg ce presupune aceasta decizie: nu va opreste nimeni sa ascultati, la voi acasa, sau in casti, ce zgomot vreti voi.
Decizia CNA presupune interzicerea obscenitatilor alea in locurile publice.
Asa cum bine spuneti unii dintre voi, fiecare e liber sa asculte ce "vrea muschii lui". Ideea e sa nu-i oblige si pe altii sa asculte acelasi lucru. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc eu bilet ca sa ascult in autobuz sau in maxi-taxi ce vrea mitocanul de la volan. Daca ii plac asa mult manelele, n-are decat sa si le asculte acasa, sau unde vrea el.
In ce priveste "disperarea" creata in industria manelistica (nu muzicala) autohtona, sunt de acord. Imi si imaginez toata satra de lalaitori luandu-si adio de la milioanele castigate pe la nunti de mahala si fiind nevoiti sa munceasca pentru a-si plati intretinerea mausoleelor si ale camioanelor din garaj. Imi dau lacrimile!