| Duucu a întrebat:

Corzile schimbă mult sunetele chitării? Adică... dacă voi lua alte corzi la o chitară acustică, sunetul va fi mai diferit?

9 răspunsuri:
| RockNbeer a răspuns:

Corzile trebuie schimbate odata la 1/2 luni, dar acum depinde cat canti tu pe zi la chitara aia, se uzeaza si ele in timp.
Nu te astepta ca chitara aia sa sune ca cea a lu' Satriani daca ii pui Elixiruri la 75 lei.

| Blagandrey a răspuns (pentru RockNbeer):

Uite invat si eu ceva, eu schimbam corzile numai cand se rupea mi-ul si cam la 6+ luni se intampla asa minune, bineinteles tota ziua cu chitara in mana dar recunosc ca folosesc destul de rar pana.

| RockNbeer a răspuns (pentru Blagandrey):

Eu folosesc corzi groase, 11-50, iar din cauza asta nu mi se rup aproape niciodata.
Nu este o regula aia cu 1/2 luni, depinde cand incep sa am senzatia ca trebuie schimbate.

| Blagandrey a răspuns (pentru RockNbeer):

Ahaa am crezut ca o regula anume. Da in principal corzile nu schmba cum mult sunetul unei chitari, o chitara poate suna foarte bine si din alte motive: cum e prelucrata cutia de rezonanta din ce lemn e facuta chitara etc.

| RockNbeer a răspuns (pentru Blagandrey):

Desigur,dar eu vorbesc doar de sunetul corzilor, nu ai observat nici o diferenta intre corzile uzate si cele noi?

| Thunderstruck a răspuns (pentru RockNbeer):

1/2 luni?laughing Mie mi se oxideaza dupa 2 ore de cantat, si le schimb la 2 saptamani...Am auzit ca difera aciditatea din tranpiratia fiecaruia.Si raspunsul la intrebare e da, corzile noi schimba foarte mult sunetul, mai ales in primele 2-3 zile (nu in cazul meu), cand sunt proaspete, au un sunet cristalin, iar corzile aluneca mult mai usor cand sunt noi.Eu le sterg dupa fiecare cantare, si tot trebuie sa le schimb dupa 2 saptamani (ernie ball). Cat despre rupt, mi se rup si mie destul de des, chiar daca le schimb la 2 saptamani, cant ca animalul si folosesc si corzi subtiri (9-46).Ma rog, nu corzile conteaza, ci degetele, am vazut un video in care unu folosea ata dentara pe post de corzi si canta de rupea, pe o chitara clasica, parca el canta ceva muzica traditionala chineza, suna super bine.

| RockNbeer a răspuns (pentru Thunderstruck):

Si eu cant destul de agresiv, dar...din cate se pare, se rup destul de greu.
Le-as schimba eu chiar mai des, dar n-am bani, in fine...ai incercat sa le stergi cu smilgher? cu d-ala de fier, nu de lemn big grin

| Thunderstruck a răspuns (pentru RockNbeer):

N-am incercat nici cu lemn nici cu fier, pur si simplu nu cred ca merita, mai bine le sterg dupa fiecare cantare si se pastreaza relativ curate vreo 2 saptamani, apoi incep sa nu mai alunece.Cat despre rupt, am vazut ca folosesti 11-50, e normal sa se rupa greu, chiar daca am reusit sa rup un Mi de 11 in 1 zi.Il pusesem in loc de mi-ul de 9 ca se rupseselaughing.Iar cu banii si eu sunt la fel, dar incerc sa nu-mi cumpar tigari 2 zile si fac bani de un set de corzi, fac sacrificii, ce sa mailaughing.

| RockNbeer a răspuns (pentru Thunderstruck):

Hmm,mie cand mi se rupea mi-ul il inadeam cu o alta bucata de coarda si se rezolva problema...asta doar daca se rupea in zona headstock-ului, daca nu...era grava treaba laughing