Eu sunt "hater" şi mă excit de fiecare dată când un grifon cu capul între fese îmi spune asta,doar pentru că nu împărţim aceleaşi gusaturi muzicale.
Paramore şi evanescence sunt două jeguri de trupe,cu care mulţi spun că au început. Ciudat,mi se pare de căcat să spui că începi să asculţi rock de la nişte gunoaie,după care să susţii că avansezi. Este ca şi cum ai spune că ai început să mănânci căcat (la propriu) şi acum ai ajuns la icre negre şi sushi.
Chestia cu "eu ascult rock,da nu dăla satanist" iar mi se pare o mare şi puturoasă afirmaţie. Dacă-ţi place o trupă,o asculţi. Indiferent dacă membrii trupei sunt creştini,atei,satane sau miserupişti. Dacă unora li se pare "satanist" genul ăla de muzică în care solistul se chinuie să pronunţe versurile cât mai grohăit,eşti un om de căcat şi meriţi bătut cu prosopul umed peste varice.
Mie-mi plac oamenii care-şi dau cu părerea. Îmi plac,pentru că ei au dreptul de a-şi exprima părerea. Dar şi eu am dreptul să nu-mi pese de părerea lor,sau, de cele imi multe ori şi să-i bag la origini. Deja am început să prind un fel de ură pentru mucozităţile care spun că ei ascultă rock, adică evanescence, linkin parca, paramore şi tdg. De obicei ăştia sunt genul ăla de rocker care după maxim 2 ani începe să asculte altceva, şi are impresia că s-a maturizat.
Să revin la întrebare. Prefer să fiu hater. Hater dăla nervos care dă cu flegme în tot ce nu-i place...decât un puhoi ce are impresia că orice care implică chitara e rock.
P.S răspuns dat după multe beri.
Sunt toatal de acord, ii urasc pe terminatii care zic"Frateee sunt un rocker true, nu-mi vezi tricoul cu Metallica si cum dau din cap", tot ce imi vine sa fac e sa-i scuip intre ochi, si ii vezi peste 5 luni ca se rup pe salam, sau gibonii care spun "ă, tu esti d-ala care asculta chestii sataniste?", pur si simplu traim intr-o lume cu prea multe prejudecati care nasc o prostie absoluta.
Trecand la subiect si fara prea mari introduceri ...in primul rand nu sunt deloc de acord cu ceea ce spui tu. Iti inteleg frustrarea dar acum sa fim seriosi. Toate acele trupe pe care tu le-ai enumerat sunt foarte cunoscute. Doar pentru ca tie nu iti plac asta nu inseamna ca sunt porcarii. Sunt sigura ca multi dintre noi ascultam si trupe aproape "invizibile", de care nu s-a prea auzit. Asta te poate include. Nu stiu daca tie ti-ar conveni ca cineva sa iti spuna ca asculti o prostie care se chinuie din rasputeri sa faca 1 000 de vizualizari. Intelegi ceea ce vreau sa spun? In acest moment tu critici muzica pe care o asculta altii deci nu mai vorbi de prejudecati pentru ca nu cred ca esti in masura sa spui aceste lucruri. Pe de alta parte, tu crezi ca toti acei fani s-au trezit de dimineata si si-au pus in cap "sa se faca" rockeri? Poate doar au inteles mesajul care il transmit melodiile lor si le-a placut ce au auzit. Nu pot spune ca ascult NUMAI Evanescence sau, NUMAI Paramore, ascult foarte multe trupe dar printre ele se numara cele ridiculizate de tine. Cum ai spus si tu sunt niste trupe "tinere" in mare parte dar cred ca faptul ca au atat de multi fani spune ceva, nu e ca si cum dintr-o data au avut succes.Au urcat incet, pas cu pas, tot mai sus. Cred ca nu trebuie sa ne batem joc de ei doar pentru ca noi nu credem ca "sunt trupe extra comerciale, care nu au nimic in comun cu rock-ul". Am preieteni pe care unele melodii i-au ajutat foarte mult. Datorita unei melodii Three Days Grace prietena mea a trecut mai usor peste moartea tatalui sau. In al doilea rand pe undeva ai dreptate.Multi dintre noi avem tot felul de prejudecati. Pe scurt "Gusturile nu se discuta" dar incearca sa respecti asta din moment ce vorbesti despre altii. Hai sa dam putina dovada de intelegere caci daca nu o fac "ei" (cei ce judeca dupa genul de muzica pe care il asculti) sa o facem noi caci muzica rock e mereu plina de mesaje frumoase si lucruri ce se aplica si in viata. Acum tu poti sa imi dai report, sa imi critici raspunsul sau mai stiu eu ce dar mi-am spus doar parerea
Nu prea manifest interes față de principiile altora. Atât timp cât tâmpeniile din mintea lor nu m-afectează într-un mod direct, îi ignor. Știi, nu e nevoie să-ți pese că un lucru e de căcat atât timp cât e de căcat, filosofic spus.
Uite ca am Problem?
))Da,daca tie nu-ti place nu inseamna ca toti trebuie sa fie de acord cu tine.
Nu am zis ca trebuie sa fie de acord cu mine.Era strict punctul meu de vedere.
Frustrato
Cand faci o afirmatie bazeaza-te pe ceva, dintre noi 2 nu stiu cine e mai frustrata.
Ma bazez pe faptul ca ai scris intrebarea si cu gandul la mine...
Si inca ceva, 80% din intrebarile si raspunsurile tale fac direct referire la subiectul asta.
Inchid subiectul, ca incepem sa ne certam ca astea 2:
http://www.youtube.com/watch?v=XExON1gWuN8
Te crezi asa importanta? am pus intrebarea dupa ce am vazut niste intrebari si raspunsuri.
Nu.Ma intreb doar de ce cataloghezi oamenii dupa ce muzica asculta...
"...si tot acei oameni incearca din greu sa-si dea cu parerea despre despre ce e bine sa sculti si ce nu."
Toata lumea are dreptul la o parere.It's a free country.
Ah,da,si acum o sa-mi spui ca unu care asculta manele e mare om cult, nu? genul muzical influenteaza caracterul unui om.Si tu faci exact la fel.Parca nu te stiu.
NU ma stii
Hater nu sunt si nu mi s-a spus niciodata ca sunt un hater, pentru ca nu stau sa critic si nici nu-mi pasa de gusturile celorlalti, dar imi place sa fac misto de manelisti.
Mi-e indiferent de ce apare la TV, castile mele canta numai ce aleg eu. Dar, nu sunt de acord cu unele mesaje ce se transmit prin muzica pentru ca ea, are un rol mare in modelarea societatii. Prostia omeneasca se afla in orice. Eu cred ca unii ii critica aspru pe cei mici care habar n-au pe ce lume traiesc.
Eu ascult rock(Evanescence si Skillet in general) dar si dance, pop si alte genuri.Eu nu critic pe nimeni dupa ce fel de muzica asculta, pentru ca fiecare avem gusturile noastre in materie de muzica si ascultam ceea ce ne reprezinta, in care ne regasim si ne place, eu personal asa fac, idiferent de categoria de muzica din care face parte o melodie.Cat despre principiile altora in general nu ma afecteaza, cine ma judeca bine cine nu tot la fel, eu decid ce ascult nu altii, e viata mea pana la urma si am dreptul sa ascult ce vreau!
Nu vreau sa ma prefac ca sunt desteapta, pentru ca nu sunt.Dar as prefera sa fiu "hater", desi nu pot sa ma numesc asa, nu urasc niciun cantaret sau trupa, ci nu ii agreez.Nu judec pe nimeni pe baza criteriului "genul de muzica ascultat" dar astept acelasi lucru si din partea celorlalti.Si eu am ascultat Three days grace (in prezent nu ascult), dar nu cred ca m-am chinuit asa tare sa imi dau cu parerea despre ce fel de muzica e buna sau rea, am ascultat pentru ca imi placea pur si simplu.Nu am zis niciodata ca eu ascult muzica buna, ascult ce imi place.
Stiu, eu ti-am raspuns mai mult la concluziile facute decat la intrebari, dar probabil m-am simtit in expresia "adolescent cu aspiratii" si am simtit nevoia sa ma apar.
Eu doar spuneam ca multi lauda acele trupe, si le cred supreme fara sa stie si alte aspecte.Am folosit termenul de "hater" pentru ca asta e cel mai folosit daca ai o opinie diferita fața de cea a societatii.Si,eu ziceam ca urasc cum unele trupe sunt subapreciate, iar valorile adevarate raman in urma.
Da,multe trupe sunt subapreciate, nici mie nu mi se pare corect.Dar noi nu suntem majoritatea, doar minoritatea. Societatea nu se ghideaza dupa noi, ci dupa majoritate. Daca esti "hater" si nu apreciezi Inna si One Direction esti considerat un ciudat si esti lasat in afara asa-zisei turme.Asta este adevarul si noi, minoritatea, oricat am incerca sa il schimbam nu vom reusi.Regulile si etichetele societatii sunt deja tiparite.De unde atatea cretinisme si prejudecati? Asa e societatea, plina de prejudecati, si asa va fi mereu.De unde prostia de a sustine idei orbeste? Asa e omul, se crede inteligent, si tine sa isi sustina ideile eronate fara a se gandi la alte posibilitati(de exemplu acel gen de oameni pe care i-ai mentionat mai sus, care se cred rockeri doar pentru a fi diferiti si "jmecheri").
Scuze de neintelegere.
Eu nu înţeleg cum trebuie să fim etichetaţi drept "rockeri", "metalişti", "rapperi", etc. Suntem oameni. În primul rând, hateri există peste tot. Şi tu eşti hater, şi eu sunt hater. Până la urmă urăşti ce vrei, îţi place ce îţi place şi nu-ţi pasă de ce cred alţii. Aşa sunt eu. Ascult de la 30 seconds to mars până la Mayhem. Încearcă să mă judeci, nu-mi pasă. E problema mea.
Eu prefer sa fiu...eu,cu bune si rele si ma consider un caz fericit pentru. ca sunt eclectic!
yonela13 întreabă: