| aventador a întrebat:

Credeti ca muzica rock chiar nebuna, gotica, in care sunt numai tipaturi si toate cele poate sa-ti afecteze afecteze corpul, sa-i dauneze moral si fizic?
explicati, FUNDA

Răspuns Câştigător
| eRefleX a răspuns:

Asculti ce te face pe tine sa te simti bine!happyDaca tu ai senzatia ca suntele respective sunt prea puternice pentru tine si corpul tau renunti!happyDaca iti plac si nu te deranjeaza e ok!happyNu cred ca iti afecteaza corpul... daca nu dai volumul prea tare!laughing

10 răspunsuri:
| Alecssa a răspuns:

Miki0000: ea ne.a cerut parerea noastra, ca putea si eu sa dea la google " influenta muzicii rock in viata omului"oh go on

| TheDarkEmpire a răspuns:

Cand aud "rock satanist" ma sufoclaughing, doar la noi se foloseste acest "apelativ" pentru muzica rock. Gothic metal e slabut pe langa deathcore si alte subgenuri asemanatoare.
Influenta da, imi place ca pot speria manelistiilaughing

| Crisis a răspuns:

Ce te intereseaza pe tine? smug
Eu ascult rock satanist si da, sunt multe tipaturi, da, mi-a afectat moral si fizic, dar in mod bun. Mie una imi plac tipetele. Stay metal.

| Bastet a răspuns:

Nu.rockul e catalogat acum,în România,de majoritatea românilor,drept "rock d-ăla satanist care te omoară şi te apuci să faci ritualuri sataniste.".cât despre ascultatul la o vârsta fragedă, eu cred că e mai bine.e un scut împotriva lui Maili Sairăs şi Giastin Bibăr.

apropo, care e melodia ta preferată?

Răspuns utilizator avertizat
| ღArySოﺁℓεღ a răspuns:

Depinde...daca asculti doar o data, de doua ori nu se intampla nimic sar daca in fiecare zi asculti incepi sa te comporti ca un Emo si te neglijesti pentru ca melodiile astea rock asta transmit(unele).Te schimba...
Fundă? kiss

| 乃ŪMMĪĪ a răspuns:

Orice muzică te influenţează, DACĂ O LAŞI.
În perioada adolescenţei, tinerii tind să se alăture unei subculturi anume (o fi nume pompos, poţi să-i spui cârd sau turmă dacă vrei). Fiecare cu cei place. În general aceste mici grupuleţe se formează în jurul unui anume gen de muzică, care va avea o mai mare sau mai mică influenţă asupra celor ce fac parte din acel grup.
Muzica rock are, cred, cea mai adâncă şi, totodată, vizibilă influenţă (la unii indivizi nu, din contră, nici nu se observă, dacă sunt genul de persoane care nu lasă comportamentul sau înfăţişarea lor să exprime informaţii despre grupul din care face parte). Rockul te influenţează în general să te îmbraci într-un anume fel, să te comporţi într-un anume fel. Multora li se deschide mintea şi încep să privească viaţa într-un mod mai deschis (dacă şi numai dacă muzica asta le "intră în sânge, până la neuroni", fie vorba), posibil pesimist, dar încep să-i accepte şi să-i tolereze mai uşor pe cei din jurul lor (fie ei din grupul lor "muzical", sau nu). Dar, în schimb, dacă asta aduce benificii adaptabilităţii cuiva, mulţi devin rasişti, atei, xenofobi (sau din contră, încep să-şi urască propria ţară), şovini; automat discriminatori (împotriva celor din alte grupuri, împotriva homosexualilor, etc). Cum noi trăim într-o ţară unde nu avem extrem de multe minorităţi, aceştia tolerează într-un mod acceptabil minoritarii (adică pur şi simplu îi evită, nu fac scandaluri).
Asta până acum a fost un portret mai nasol, să zic aşa.
Dar rockerii, punkerii sau metaliştii, (şi aici mă refer la cei ce ascultă acest stil de muzică, "de-o viaţă", care sunt familiarizaţi şi cu cele mai obscure subgenuri ale rockului şi care ştiu cum se defineşte un rocker; lucru care NU se face NUMAI prin ascultarea unei anume trupe), sunt unele din cele mai deschise persoane, firi în general artistice sau filozofice, se pricep bine la muzică, arte, literatură (poate chiar au un job în această sferă de activităţi); au o minte deschisă şi acceptă uşor noutăţile, sunt prietenoşi, umanişti, comunicativi şi au, în general, propriul fel, mai cuminte sau mai "dirty", de a se distra. Bineînţeles, fiecare "familie", are şi "oi negre". Mulţi se droghează, se mutilează, se sinucid chiar (mai mult cazuri izolate). Să-mi adaug o părere personală aici: unele subgenuri, cum ar fi gothic metal, depressive black metal, şamd, au un caracter introvertit şi vorbesc despre dureri sufleteşti şi psihice, ceea ce conferă un mediu prielnic de dezvoltare a suferinţei unei persoane care a mai avut traume în viaţă (gen viol, alte sinucideri în familie, şocul unui divorţ sau a unui deces, etc). Mulţi se regăsesc în versuri şi par bolnavi psihic, chiar dacă pe ei această muzică îi ajută, practic să supravieţuiască, când au impresia că nimeni nu-i ascultă (aici nu mă refer la emo-kids; aia e altă mâncare de peşte).
Astea ar fi nişte trăsături generale. Nu este obligatoriu ca orice rocker (când spun rocker mă refer automat la o persoană care ascult rock şi care este influenţată de această muzică, de-a binelea) să fie aşa. Unii pot să se îmbrace colorat, unii pot fii religioşi (căci există, spre surprinderea necunoscătorilor, şi subgenuri "creştine"), unii pot fii buni sportivi, olimpici la matematică, la biologie, la orice altceva de care nu am amintit mai sus. Fiecare individ e diferit, în fond, şi această regulă funcţionează la toţi, nu doar la rockeri. Şi ei sunt diverşi, poate chiar mai diverşi ca oricare alţi tineri ce fac parte din alte grupuri. Şi să nu vorbim de cei bătrâni, care în ochii multora par nişte nebuni că şi la vârste de 50 de ani, au părul lung, au geacă de piele, merg la concerte, etc.
După ce o persoană se lasă "dusă de val" de influenţa rockului, acesta devine treptat un stil de viaţă; şi personal cred că nu ar trebui schimbat niciodată. După ce devine un stil de viaţă al unei persoane, nu se mai vorbeşte de rocker, se vorbeşte de un gothic, de un punker, un blacker, un orice altceva (asta deja depinde de ce a ales acea persoană ca subgen favorit).

Later edit: Cea mai proastă chestie posibilă este să crezi că te influenţează pe plan religios şi te "împinge în braţele Satanei". Yeah sure, pigs are flying all around. Te împinge, din nou, dacă vrei tu să accepţi acel fel de gândire. Dar nu e obligatoriu. E un principiu greşit, gândit de zeci de ani de cei care vroiau să-i îndepărteze pe oameni de această muzică.
Şi da, are efecte extraordinare asupra psihicului. Nu degeaba se zice "sex, drugs and rock'n'roll". Toate trei activează acelaşi centru în creier, şi te face să te simţi pe un norişor când asculţi o melodie favorită.

| aventador explică:

la o varsta frageda ma refer daca poate sa-ti dauneze

| aventador explică:

Bastet,ca sa iti raspund melodia pe care o ascult cel mai mult, in ultima vreme este:
Avenged Sevenfold-and all things will end
http://www.youtube.com/watch?v=Kpo_vcK4zdc

| Crucified a răspuns:

Neah...