| chiftelutacrocanta a întrebat:

Credeti ca rock-ul si rap-ul si hip-hop-ul si aceste stiluri puternice de muzica sunt anti-comuniste si au fost create ca un repros impotriva comunismului si a sclaviei sau ca o incercare de a atinge libertatea?

9 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

N-are legatura

| Deaad a răspuns:

Rockul a fost creat ca un repros impotriva comunismului?
Logic ca nu.
Exista de o groaza de timp.
"Creat" nu e cel ami bun cuvant aici.

Rap-ul la fel.
Dar, da, este muzica rebela.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consider ca sunt create pentru a transmite un mesaj (de cele mai multe ori o revolta fata de anumite aspecte ale vietii) si ca tind mai mult pentru formarea unei societatii mai bune facândune astfel sa realizam ce se petrece in jurul nostru.
Da, cel putin din puncul meu de vedere anumite genurii de muzica ne ajuta in a atinge libertatea si a ne dezvolta propriul nostru caracter

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Da si nu numai. Cred ca reprezinta si un repros contra mediocritatii, mintilor spalate si personalitatilor corupte, de turma.

| Eu2208 a răspuns:

Rap-ul exprima sentimente (Cum ai vzt la romanii au talent. Un baiat si-a exprimat sentimentele despre mama lui care l.a lasat in spitale si pe care nu a cunoscut-o nici o data) rap-ul a fost creat pentru a atinge libertatea sau sa se elibereza de sentimente( libertate sufleteasca)
Sper ca ti.am fost de folos!

| TheTrooper1 a răspuns:

Rock-ul a aparut in tari unde comunismul nu a ajuns, si in ani in care acesta (comunismul) nu era atat de strict, riguros.

| eminescuhipiot a răspuns:

Unele au si mesaje anti-diferite regimuri politice, sau mesaje in functie de vremea si situatia din anul/tara respectiva/a.
Muzica oricum ar fi evoluat(involuat la ce se "canta"in ziua de azi), iar biserica si societatea oricum ar fi atacat acei "pletosi mizerabili", fiindca trebuie sa fim niste marionete, daca iesi din tipar si ai personalitate esti pus la zid.

| AlexCris a răspuns:

Muzica este un mod de exprimare...

| AlexDragomir a răspuns:

Este doar muzică. Nu trebuie să aibă mereu legătură cu anumite teme.

Întrebări similare