anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu ce ar fi mai bine sa incep:chitara electrica sau acustica.Un prieten mi-a spus ca degeaba le am pe amandoua si ca pot sa cant la una si sa am aproape acelasi ritm si la celalalt.Mentionez ca vreau sa cant rock mai exact heavy metal

Răspuns Câştigător
| Thunderstruck a răspuns:

Clar incepe cu una electrica, mai ales daca iti permiti si iti doresti sa canti. Oricine zice contrariul e un tampit, chitara electrica si cea acustica sunt aceleasi instrumente, doar ca cea acustica isi face amplificarea printr-o cutie de rezonanta, iar cea electrica printr-o doza electromagnetica care trimite semnalul printr-un calbu (2-3-5-10) la un preamp-amp-difuzor.Dar daca nu esti convins ca vrei sa canti, sau nu dispui chiar de suma necesara, mai bine iei o chitara acustica.

| anonim_4396 explică (pentru Thunderstruck):

Pai am vazut o chitara electrica de incepatori cu tot cu amplificator la 600 lei

12 răspunsuri:
| zdrangoi a răspuns:

Trebuie sa incepi cu acustica.
Pana unveti ceva acorduri, lucru pe grif,
cantat pe cate doua, trei corzi.
Abia dupa ce stii "baza" poti trece la electrica.
In primul rand, nu merita investitia initiala.
O chitara electrica este mult mai scumpa decat una clasica, rece.
Instrument, boxe, statie, etc.

| Thunderstruck a răspuns (pentru zdrangoi):

Imi poti spune si mie diferenta dintre statie si boxe? Ca raspunsul tau nu-i tocmai cel mai corect, si prin faptul ca ai diferentiat boxele de statie arata ca nu te pricepi.

| zdrangoi a răspuns (pentru Thunderstruck):

Total gresit!
Poti coecta boxe ca la calculator, insa ca sunetul sa fie cum trebuie, ai nevoie si de o statie de amplificare, care nu neaparat fece ca sunetul sa se auda mai puternic, ci ii da acuratete.
Boxele sunt practic niste difuzoare.
Si ca sa mai inveti cate ceva, cauta pe Google boxe si statie de amplificare.

Mai gogule, tu in primul raspuns vii cu "statie si boxe", iar acum vorbesti de statie de amplificare? Normal ca ai nevoie de un preamplificator si un amplificator pentru un sunet bun, dar tu vorbesti de statie si acum zici de statie de amplificare.Stiu foarte bine din ce-i format un amplificator de chitara, si nu numai, dar daca zici doar "statie", e normal sa nu inteleg.

| zdrangoi a răspuns (pentru Thunderstruck):

OK!
Totusi raman la convingerea ca trebuie sa incepi cu una acustica.
Si o spun din experienta, crede-ma.

Sper sa nu crezi ca eu vorbesc din auzite...laughingSi eu tot din experienta am constatat ca e mai buna un electrica la inceput, daca vrei sa canti metal-rock, e si mai usor de cantat, si cu un sunet mai apropiat de-al melodiei, iti dai seama mai exact ce nota canta, mai ales cand n-ai urechea muzicala dezvoltata.Desigur, daca nu esti convins ca vrei sa canti, mai bine nu dai banii pe o electrica.

| anonim_4396 explică (pentru Thunderstruck):

Pai de aia si incep cu una electrica multumesc big grin

Răspuns utilizator avertizat
| OmuFoarfeca a răspuns:

Ia-o pas cu pas, invata bine acustica si apoi iti poti lua una electrica...

| infectieacuta a răspuns:

Depinde cum vrei, eu unul am inceput cu electrica, mi-am luat un LTD f-10 si mai apoi dupa ce am reusit sa strang ceva banuti am cumparat de pe www.mcmusic.ro un Ibanez XG300; in principiu trebuie sa stii notele muzicale, dupa aceea iti vine mai usor, totusi daca vrei sa iti vina super usor sa canti pe electriva, incepe mai intai cu acustica ca de pe ea inveti notele muzicale :)