Locul intrebarii nu este aici dar poti afla raspunsul pe http://www.gustos.ro/retete-culinare/aluaturi/blat-pentru-tort.html
Acest blat il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos, se taie usor si poate fi umplut cu orice crema.
Ingrendiente:
6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt
Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se taie in 2 sau 3 s se umple cu crema, frisca sau dulceata.
Daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de faina
cu 1 lingura cacao.
Ingrediente: (depinde cat de mare il vrei, eu iti spun pentru un blat potrivit). 7oua, 7linguri zahar, 7 linguri faina(sau daca vrei sa il faci de cacao, in loc de 7 linguri de faina pui 5de faina si 2 de cacao).
Cum se face: separi albusul de galbenus.Albusurile le bati spuma pana cand nu se mai desprin de pe paletele mixerului, apoi adugi zaharul, putin cate putin, nu tot odata. Dupa ce ai mixat bine si zaharul, adugi galbenusurile. Mixezi bine, dupa care incepi sa pui faina si optional cacao, tot putin cate putin(de preferat cate o lingura). Tava trebuie unsa si tapetata cu faina. Pui umplutura in tava si il dai la cuptor.Blatul este copt dupa ce trece testul scobitorii, adica daca infigi o scobitoare, sa nu se prinda de ea. Sper ca ti-am fost de ajutor.
Fundita?:*
Uite o reteta pentru tort cu ciocolata.Ai acolo modul de preparare al blatului separat
http://www.afladespre.ro/reteta:-tort-de-ciocolata-1567.htm
natalia_olimpiu întreabă:
anonim_4396 întreabă: