anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cunoscatorii intr-ale metal-ului o sa imi dea dreptate, copiii o sa imi sara iar in cap fara sa stie despre ce e vorba. Bullet For My Vallentine plagiaza cu nerusinare o capodopera a Contelui Grishnackh ( pentru necunoscatori, Varg Vikernes < BURZUM> ). http://www.youtube.com/watch?v=1V86VfXxSec PLAGIAZA CU NERUSINARE http://www.youtube.com/watch?v=oNQe_Kw4xH8

Nu am nimic cu BFMV, ii respect. Doar ca urasc oamenii ce in lipsa de idei fura riff-uri de la maestrii black metal-ului si le plaseaza in piese pentru copii de 15 ani.Repet pentru cei mai inceti la mine. Nu au plagiat TOATA piesa, ci doar riff-ul principal. ( postarea se va repeta a doua zi. deal with it, punks! )

6 răspunsuri:
| baal24 a răspuns:

Ha, e si o piesa de la Dissection care mi se pare ca a folosit fix acelasi riff, pe ultimul lor album! Nimic nou sub soare. Am observat ca si Amon Amarth au folosit in "Pursuit of Vikings" riff-ul principal din "Symphony of the Dead" de la Therion, si totusi e o piesa reusita cu un feeling cu deosebit fata de original. Primul album Metallica e plin de riffuri "prelucrate" de la Diamond Head, si asta nu-l face mai putin istoric. Si Cloven Hoof au facut o piesa destul de buna ciordind riff-ul din deschiderea "Breaking the Law". In fine, BFMV apartin unui gen pe care nu-l gust deloc, dar in principiu nu cred ca-i neaparat un lucru rau sa te "inspiri", atat timp cat acorzi originalului recunoasterea pe care o merita.

| anonim_4396 explică (pentru baal24):

Foarte de acord, in legatura cu acordatul recunoasterii. problema cu BFMV e ca ei sustin sus si tare ca nu au nici o treaba cu influentele burzumice. desi varg nu prea are treaba cu cine ii fura riff-rile, comunitatea de black metalisti din norvegia era destul de revoltata cand pustii de la BFMV au facut chestia asta.

| WhiteWolf7 a răspuns (pentru baal24):

Daca stii sau ai stat vreodata sa "analizezi" primele 2-3, poate chiar si al 4-lea album Metallica vei observa ca "sursa " lor de inspiratie nu este numai Diamond Head, ci si Iron Maiden.In toate melodiile primelor 2 albume Metallica exista riff-uri Maiden, iar Lars nu s-a zgarcit cand a fost vorba sa "se insipre" de la Nicko...dar, asta nu a facut albumele mai putin istorice, exact cum ai zis, dar am tinut sa mentionez aceste aspecte pentru ca tu nu ai zis nimic de ele.

| baal24 a răspuns (pentru WhiteWolf7):

Ai dreptate. Ca tot veni vorba, mereu mi s-a parut ca Slayer au "preluat" masiv de la Maiden pe primele productii. "Chemical Warfare" are aproape aceeasi linie melodica (scuzati cacofonia) ca "Charlotte the Harlot" si "Crionics" aduce destul de mult cu "Phantom of the Opera". Maiden, la randul lor, s-au inspirat (e drept, mai cu perdea!) si de la trupe consacrate precum UFO, si de la "fratiorii" lor mai mici de NWOBHM, gen Angel Witch sau Praying Mantis.

| baal24 a răspuns (pentru anonim_4396):

Din fericire, in era internetului nu prea mai merge sa faci pe niznaiul cu furaciuni blatante. O sa se raspandeasca vorba si se vor acoperi de "glorie". In fine, cum zicea Woody Allen la un moment dat, "daca trebuie sa furi, macar fa-o de la cei mai buni". Poate o parte din fanii lor se vor converti la muzici mai destepte cu ocazia asta.

| WhiteWolf7 a răspuns (pentru baal24):

Sa speram...