| RockNbeer a întrebat:

De ce a fost Nirvana o trupa asa de mediatrizata?
Cu ce a contribuit Nirvana la dezvoltarea muzici?
De ce nu au fost promovate si alte trupe ca Pearl Jam sau Alice in Chains care dupa parerea mea sunt mult mai bune

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Trupa a început să devină cunoscută în "mainstream"-ul muzicii rock mulțumită piesei „Smells Like Teen Spirit" de pe albumul lor din 1991 „Nevermind". Tot mulțumită acestui succes au devenit populare și alte trupe de „grunge" precum Alice in Chains, Pearl Jam, sau Soundgarden. Astfel, rock-ul alternativ a fost introdus masiv în mass-media americană de la începutul anilor '90 ai secolului trecut."( sursa-Wikipedia)
Formaţia a fost considerata reprezentanta unei generaţii şi asta le-a adus intr-un fel faima insă ei au devenit mai cunoscuţi moartea lui Kurt Kobain, având în vedere şi scandalul iscat din cauza modului in care ar fi murit acesta, unii crezând că s-a sinucis iar alţii că ar fi fost ucis de soţia sa.

| MetalForever a răspuns:

Nirvana e cunoscuta pentru sinuciderea lui Cobain, mie ca trupa de grunge imi place mai mult Alice in chains.Si si ca alternativ, ei au fost printre fondatorii genului.

| nachofriends a răspuns:

Nirvana a fost foarte "mediatrizata" mai ales din cauza(dupa) sinuciderii solistului Kurt Cobain. Multa lume considera ca au adus muzica Grunge si ca pur si simplu melodiile sunt speciale. In rest, noroc. Exista multe trupe care nu sunt cunoscute aproape de nimeni dar, care, au foarte mult talent.

| TomoeSan247 a răspuns:

Sincer, sunt de parere ca Alice in chains sunt cam la acelasi nivel cu Nirvana, in timp ce Pearl Jam sunt sub ei. Da, poate a fost o trupa mult mediatizata, dar oricati hateri ar avea, trebuie sa recunoastem ca e una din cele mai bune trupe de grunge si una din cele mai reprezentative ale genului. Pearl Jam au si ei melodii bune. Dar nu se ridica la nivelul celorlalte doua prin simplul fapt ca nu au melodii prea complexe sau prea reprezentative. Asta o spun in mod obiectiv. Mie imi plac toate 3. laughing

| RockNbeer explică (pentru TomoeSan247):

Ce ti-am facut eu tie de ma lovesti cu astfel de cuvinte, mi-a curs o lacrima dupa ce am citit ce ai scris tu aici, nirvana...melodii complexe?!?!?!
Nu am sa iti cer exemple, pentru ca am ascultat si eu aceasta trupa...nu ca mi-ar fi placut vreo data,am fost doar curios sa aflu care a fost motivul pentru care Cobain a fost ridicat in slavi,idolatrizat,de atatea persoane, inca nu am aflat si sunt sigur ca nu am sa aflu.
De un timp traiesc cu impresia ca pot face diferenta intre o melodie buna si una mediocra, ca sa nu spun proasta, poate ca motivul ar fi ca majoritatea timpului liber mi-l petrec ascultand/cantand, si anume ce...muzica.
Cum spuneam cant,ascult tot ce imi pica la mana,deci ar trebui sa pot face diferenta intre o melodie complexa,nu ca Pearl Jam ar avea melodii foarte complexe,nici nu au,de fapt cam asta este si principal mod prin care poti deosebi trupele de grunge de celelalte trupe ale altor genuri muzicale,melodiile sunt simple, nu foarte complexe, dar pline de sentiment, acestea punand accent pe versuri si pe felul cum se leaga instrumentele cu vocea si etc, Nirvana...ca sa vezi, nu prea poate face chestia asta, nici nu au facut-o si am eu vaga senzatie ca nici nu o vor face;)).
In sfarsit as vrea sa iti las o melodie care cred eu, ca da clasa tuturor trupelor de grunge care au cantat vreo data pe o scena.Versurile,linia melodica, felul cum evolueaza melodia pe tot parcursul ei, mi se pare mie...sunt sigur ca ai sa iti dai seama despre ce vorbesc.
http://www.youtube.com/watch?v=JfhsRIDh1RQ

| TomoeSan247 a răspuns (pentru RockNbeer):

Nu ma refer la complexitate ca acorduri, ci la cum se leaga ele. Black e una din cele mai bune piese de la Pearl, dar eu vorbesc per total. Nirvana sunt asa over rated pentru ca cum am mai spus, sunt cei mai reprezentativi ai genului. Mie mai multe piese de la Nirvana imi transmit o anumita emotie decat de la Pearl. Sunt multi hateri ai lui Cobain. Eu nu sunt cea mai mare fana, dar pot sa spun ca a avut un timbru si un stil special si foarte...grunge, in timp ce Pearl sunt mai putin reprezentativi. Repet, vorbesc per total si daca vrei, in numele meu. Asta e parerea mea obiectiva laughing

| Raji_Jawwash_1995 a răspuns:

Nirvana a fost si este populara, cu ajutorul melodiilor,, Smells like teen spirit'',, Heart shapped box'',, Come as you are,, si,, Litihium''....nu din cauza sinuciderii lui Kurt. Teen spirit a fost atat de popularain 1991, incat a fost ales ca,, imn al adolescentilor''

Întrebări similare