Norvegia e locul de origine al black metal-ului, și de asemenea locul în care e cel mai popular. Gândind logic dacă un gen muzical e mai popular există mai multi oameni cărora le place și prin urmare mai mulţi oameni care vor cânta asa ceva. Suedia e cunoscută mai mult pentru death metal decât black dar toată Scandinavia e un tărâm la metal-ului. E singura regiune din lume unde metal-ul e atât de popular încât aproape că e "mainstream". Cum zicea un om înțelept odată "in Scandinavia mothers breastfeed metal to their children"
Intr-adevar sunt multe formatii nordice, dar sunt multe si in alte tari. Cum spunea Neberius, fiind tara de origine a genului, oamenii sunt tentati sa caute si sa asculte formatii nordice, parand automat mai bune. Pana si noi ii avem pe cei de la Negura ( mai nou Dor de Duh ) care sunt arhicunoscuti si apreciati. Carach angren sunt olandezi, din cate stiu. Mai sunt si formatii finlandeze, dar cred ca se incadreaza la"nordici" Poate fi si cum a zis Sociopat : frigul fiind destul de brutal e inspirationali pentru black metal.
Finlanda se încadrează evident în categoria asta, e chiar intre Norvegia și Suedia dacă mă mai ține memoria și e parte din Scandinavia, am explicat deja cum stă treaba cu metal-ul și Scandinavia. Exista trupe bune de black și în alte locuri decât cele ce le-ai menționat, există peste tot, nu induce omul în eroare. Astea sunt doar niște exemple, destul de bune. Chiar și noi mai avem vreo 2-3 alte trupe de black bunicele. Explicația cu frigul îmi pare hilară de altfel. Astea fiind spuse stay metal motherf*cker.
Negură Bunget nu-i tot aia cu Dordeduh.
Stiu ca nu e aceeasi chestie. Doar ca Edmond a zis ca Negura "a murit". Sunt oarecum de acord cu el (intr-o oarecare masura). E altfel fara ei doi. Si Dor de Duh mi se par extraordinari. Oricum, Edmond a facut public faptul ca face o pauza pentru a-si creste cei doi copii ( respect pentru decizia asta ). Si stiu ca se incadreaza la nordici, de aceea am si specificat. Stai linistit/a, nu intentionez sa induc pe nimeni in eroare
Mihui întreabă: