Pentru ca persoanele sunt diferite, au gusturi si preferinte muzicale diferite si diversificate, de aceea unii il apreciaza pe Jimi Hendrix, altii nu. E firesc.
Mie personal imi place Hendrix, imi place stilul lui de a canta la chitara, care pot sa spun ca pe vremea aia era destul de unic.
In schimb vocea nu ma prea atrage.
Muzica lui nu este pentru ori cine, dureaza ceva sa o poti intelege si abia apoi sa poti sa te bucuri de ea.
Un motiv ar fi ca lumea asculta ce sa da la radio sau la tembelizor. Din astea cam lipseste arta asa ca, lumea nu e destul de "experienced".
Apropo, pe 5 martie apare un album nou, - People, Hell and Angels - de la el, piese inregistrate in '68 si '69. Nu e best of, sunt piese care inca nu au aparut.
Ce e trist e ca sunt multi ''rockeri'' care nici n-au auzit de el, eu care nu sunt un mare fan al rock-ului ci prefer mai mult metal-ul si hardcore-ul am ca ton de apel jimi hendrix-voodoo child(destul de ironic dupa nick-ul meu), e o melodie care imi face urechile sa explodeze de bucurie, ce-i drept in ziua de azi nimeni numai promoveaza asa ceva...
Hendrix e o legenda chiar daca a murit.Sa iti dau un exemplu:
Am in scoala o tipa care dupa parerea ei asculta metal.Am intrebat-o ce trupe asculta si ea mi-a zis ca asculta Slipknot.Am mai intrebat-o:Mai asculti ceva? Metallica, Megadeth? Ea a zis ca Metallica e un gunoi, la fel si Megadeth.Si totusi ea asculta numai Slipknot? Am aflat de la nenumaratele ei statusuri ca asculta Rihanna, Connect-r si Slipknot e doar "o chestie" dupa trucoul ei. Daca tipa ar petreci o zi la mine ascultand muzica pe care eu o ascult ea s-ar duce acasa si tot Connect-r ar avea in lista.Crezi ca a auzit de Jimi Hendrix? Asa e ea.Si asa sunt multi "rockeri si rockerite" din lume.Trebuie sa ne obisnuim cu ceea ce-i in jurul nostru.
Din acelasi motiv pentru care ii subevalueaza pe Dick Dale,Buckethead,Randy Rhoads, Ygnwie, Vai si pentru care ii apreciaza pe alde Page, Mustaine, Gilmour sau Petrucci.Pentru ca n-a cantat intr-o trupa.Aici ma refer la ascultatorii de rock.In umila mea parere, chiar si eu cred ca adevarata valoare a unui chitarist o ai cand il bagi intr-o trupa.That's why John Petrucci is God! Dar nu sunt scelerat sa afirm ca nu-mi place Hendrix, desi prefer shredderii, in ce priveste chitara.Si da, stiu ca Hendrix facea ocazional si shredding, pe cat il lasau chitarile de-atunci, dar nu atat pe cat mi-ar fi placut mie.Tot e in primii 10 all-time.