Hm, personal ascult rap american, iar atât eu, cât şi prietenii mei ce au aceeaşi preferință disprețuim rap-ul românesc din mai multe motive, cele mai importante fiind lipsa unei calități adevărate în ceea ce priveşte instrumentalul piesei şi scheme ale versurilor neinteresante. Într-o lume în care Tyler, The Creator îşi produce singur beat-urile, videoclip-urile şi art coverurile, rapperi români au o producție plictisitoare, label-uri fără personalitate şi grupuri stupide. Nu mai vorbim de faptul că Ombladon, Dragonu', DOC, Vlad Dobrescu şi mai ştiu eu cine nu se vor ridica niciodată la nivelul lui Kendrick Lamar sau Vince Staples, pur şi simplu limba nu le-o permite, există un motiv pentru care mişcarea hip hop a început în Statele Unite şi nu într-o țară din estul Europei.
Cunosc o singură persoană care ascultă atât rap românesc cât şi american. Acum ceva timp l-am întrebat pe care îl preferă şi de ce. Răspunsul lui? "Mai bine ascult în română fiindcă ştiu sigur că înțeleg, în engleza e complicat". Până la urmă e o chestiune de preferință şi profunzimea limbajului.
__
Sourse(s): I know rap.
Nu cred ca i asa mare mister, e cunoscut faptul ca ascultatorul tipic de rap e si putin nationalist, cel putin din experienta mea personala.
Probabil am mai putea aduce in discutie si faptul ca nu prea au de ales din moment ce rap ul in alta limba e cam greu de inteles.
Ca e facut pentru prostanaci, rar gasesti ceva pentru ceilalti. Injuraturi, misoginism, "ateism", de fapt injuraturi cu dumnezeu, sfinti, de astea, satanism, masonerie, bautura, droguri, adevaruri nespuse , asta e tare, e despre politica.
Eu nu stiu sa injur, prostii nu zic, daca as asculta asa ceva, te-as injura in versuri, fraaateee, te distrug psi-ho-lo-gic. Asta 1. 2, femeile e "bici", toata lumea stie, asa cum toata lumea stie ca cei care spun asta sunt nascuti de tatii lor, ce poate fi mai minunat decat sa iti gasesti frati de suferinta? Si 3, viata e greu, daca nu din cauza vreunei forte necurate, masoneria e baiul, cat de misto e sa stii ca astia baga otrava in vegeta pe care o foloseste sotia mamei tau cand iti faci supica, pentru a controla numarul oamenilor.
Noaptea mintii.
"Stii tu de-aia fara refren
Ca asta nu-i rap din Brooklyn
E poezie din Berceni.
Potrivesc cuvinte ca Arghezi pe martisor
Cu diferenta ca trebuie' sa scot mai multi banisori
Din muzica. Da' si sarac o fac de drag
Nici umbra de trac nu tac nici mort ca 2pac.
Daca am ajuns sa fumez excesiv ca rasta
http://Versuri.ro/w/efmjgm
N-am niciun alt motiv decat nenorocita asta
De muzica. Nu ma pot trezi din vis
Voci din cap imi striga: Nu te opri din scris!
Voci din public zic "Bine zis Cedrea, bis! "
Ok, pune un beat, lasa mic-ul deschis sa fac muzica. "
Basinosilor...tot cu figuri ati ramas.
Ce-a fost asta? Versuri de tipu ala, Cedry2k. Ce-ai incercat sa arati?