anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce rockerii sunt mereu comparati cu satanistii? :S

21 răspunsuri:
| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Pentru ca rockul provine de la satan. Tie aia ti se suna a fi melodie sfinta?

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns (pentru nununNuNuNuNUu):

Pai asta e, ''Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.''

| RockNbeer a răspuns:

Si...cui ii pasa?
Ascult rock/metal de cand ma stiu si nu m-a deranjat niciodata o astfel de caracterizare, gresita, dar de obicei venita din parte unor persoane care ori nu ma cunostea, ori din partea unei persoane extrem de inchisa la minte.

| Wøodenpints a răspuns:

Clasica îndoctrinare a bisericii creştine, să catalogheze tot ce este ieşit din tipar cafiind mâna duşmanului natural al ei, în cazul ăsta, satana.

| KristalPop a răspuns:

Cred că datorită subgenurilor (black metal, uite un exemplu bun) şi datorită vestimentaţiei (cranii de mort, pentagrame întoarse, cruci).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Se numeşte: efect de turmă.

| fadnox a răspuns:

Nu-s comparati (cum, adica, sa compari?) sunt luati drept satanisti...asta e etichetare, judecare; se uita ca nu haina il face pe om
si, pana la urma, daca ar fi care e problema? `11. Cand mergi pe teritoriu deschis, nu deranja pe nimeni. Daca cineva te deranjeaza, roaga-l sa se opreasca. Daca nu se opreste, DISTRUGE-L.` cam asa suna una din legile pamantului...

| OmulĂla a răspuns (pentru fadnox):

Îmi vine în minte poza cu "Well, that escalated quickly". Putem spune despre LaVey că era un tip cel puțin... sec.

| fadnox a răspuns (pentru OmulĂla):

Bine, sec sau nu nu-s in masura sa comentez, nu ma refeream la el ca persoana ci la ce anume enunta una din legile lor

| FearOfTheDark a răspuns:

Intrebarea asta am mai vazut-o pe TPU de multe ori.
Nimeni nu stie raspunsul.
A inceput sa nu-mi mai pese de parerea altora.Si iti zici si tie:
Atata timp cat iti place genul pe care il asculti nu cred ca e cazul sa explici de ce asculti rock.
Zic ca nu trebuie sa te justifici in fata nimanui.

| anonim_4396 explică (pentru FearOfTheDark):

Pe mine ma dispera chestia asta. eu ascult deathmetal, metal, hard rock si din astea. tot timpul e ceva de genu' : '' esti rockarita! esti nebuna de aia, satanista'' si incepe sa ma calce pe nervi de la un timp dar nah. asta-i lumea! straight face

| inconscient a răspuns:

Oare de ce? laughing Ai vazut cum arata? De aia! In plus, nu toti sunt comparati cu satanistii! Asculta Evanescence!

| Wøodenpints a răspuns (pentru inconscient):

Evanescence nici nu se poate numi trupă rock. Majoritate amelodiilor sunt o mizerie doar din voce şi pian. Câteva acorduri de electrică nu fac o trupă să fie mai rock.

| hecamefrommetalland a răspuns:

Rockerii sunt comparati cu satanistii deoarece oamenii nu inteleg care este importanta liberei exprimari a rockerilor si de aceea ai o considera un simbol al raului(deoarece nu sunt intelesi) si de aceea sunt bagati in aceeaiasi oala cu satanistii. Uite de exemplu, eu sunt ascultator de muzica rock si mai ales metal si totusi merg zilnic(aproape) la biserica si mai ales duminica. Unul din motivele principale pentru care sunt comparati cu satanistii este imbracamintea, ansa daca intelegi ce simbolizeaza aceasta o sa ati dai seama ca este un mijloc de exprimare foarte important.Probabil vzonul ca rockerii sunt satanisti a fost lansat de asa zisii crestini(mi-e scarba sa aud ca astfel de persoane asi zic crestini, astia ar merita batuti cu parul fara numar!) care nu ai accepta pe cei din jur(un crestin adevarat asi accepta semenii si nu ai compara cu satanistii datorita comportamentului si imbracamintii).

| Horia1313 a răspuns:

Ca asa se comporta unii obsedati..si se eticheteaza toti asa

| QueenOfSpades a răspuns:

Desigur. Că ce asculţi tu e atât de rock, încât te simţi foarte neîndreptăţită de societate, biata de tine. Dacă ai asculta doar Brutal Death Metal ori Black şi ţi-ai atârna pentagrame de gât, aş mai zice.

| anonim_4396 explică (pentru QueenOfSpades):

Eu nu ma refeream la mine ca'mi zice lumea toata ziua ''satanista'' si '' nebuna'' si altele, eu am intrebat asta in general... de ce oamenii compara sau aseamana rockerii cu satanistii? si da ascult death metal

| QueenOfSpades a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ştiu ce naiba rock asculţi tu. În afară de Cannibal Corpse, eu văd numai mizerii în playlist-ul tău.

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru QueenOfSpades):

K.O.

| ovi93 a răspuns:

N rock, există muzicieni adevăraţi, profesionişti desăvârşiţi care şi-au închinat viaţa lui Dumnezeu şi care au înţeles că nu muzica rock e problema, ci MESAJUL PE CARE ÎL TRANSMITE! Nici un lucru nu este rău în sine, ci MODUL ÎN CARE ÎL FOLOSEŞTI şi mai ales SCOPUL ÎN CARE ÎL FOLOSEŞTI. Dacă nu ar fi aşa, ar trebui să renunţăm pentru totdeauna la televizor, la Internet şi la multe alte lucruri pentru că sunt "ale diavolului" adică "sataniste". Dar nu acele lucruri sunt de vină, ci NOI OAMENII SUNTEM DE VINĂ pentru că nu ştim cum să le folosim şi în ce scop să le folosim. Deci ei canta despre ceva rau despre rau etc de aceea sunt comparati asa. Dar fiecare cu melodiile lui, si eu ascult rock dar nu ma imbrac ca un rocker imi place doar muzica lor si atat.