| KurtCobain1994 a întrebat:

De doua zile m-am inscris la un curs de chitara si trebuie sa cant melodia zombie. ei bine, nu asta e partea importanta. exista acordul re, doar ca nu se face cu cele 3 degete pe primele 3 coarde ci cu degetul 2 pe a 6-a coarda. der ce se intampla asa? care este raspunsul? multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| Thunderstruck a răspuns:

Nu stiu la ce curs de chitara te-ai inscris, dar asta nu e cumva de datoria lor? Re-ul poate fi luat in o gramada de pozitii cu coarda mi. Iti dau cateva exemple : re major cu mi-ul luat pe tasta 5, re major cu mi-ul luat pe tasta 10, re minor cu mi-ul luat pe tasta 10, re cu septima cu mi-ul de pe tasta 10 etc. Revenind la melodie, mai sunt probabil zeci de melodii care se numesc "zombie". Sa zicem ca e cea de la cranberries, acel acord e Re sau Fa#, poate fi interpretat in ambele moduri. Acea coarda mi adaugata, e acolo pur si simplu pentru ca se potriveste mai bine cu melodia, e corect din punct de vedere al teoriei, e fa#, exact aceeasi nota ca si prima din acord. Americanii am vazut ca-i mai zic la acordul asta "D+", la noi ar veni re plus, ciudat. Repet, ar fi trebuit sa te invete la cursuri si melodia si de ce se intampla chestia aia, nu sa fii nevoita sa intrebi.

2 răspunsuri:
| KurtCobain1994 explică:

Va rog sa raspundeti repede. multumesc!

| KurtCobain1994 explică:

Thunderstruck, mi-ai fost foarte de ajutor. multumesc mult.