| Tudorup a întrebat:

Despre ce este vorba in melodia celor de la Metallica - One? Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| Alex >D a răspuns:

Melodia One se refere cel mult la razboi, la Primul Razboi Mondial. Daca ai fi ascultat melodia, ai fi observat progresia acordurilor si profunzimea versurilor si a liniei melodice. Este remarcata din cauza soloului de la sfarsit, unul dintre cele mai bune ale lui Hammet. Personal, il incadrez in primele 10 ever. Soloul de la inceput este la fel foarte bine facut ( il stiu si eu la chitara tongue ). Este scris in mare parte de Hetfield, fiind influentat dintr-o melodie a celor de la Venom ( nu mai stiu care exact ), iar versurile sunt inspirate dintr-un roman ce-l are ca personaj pe un soldat in WW 1. Toti pokemonii care asculta Metallica si care includ aceasta trupa in lista lor de celebritati cu trupe cel mult mediocre ar trebui sa constientizeze ce inseamna Metallica si ce au facut ei pentru muzica, nu sa ridice in slavi Hero of the day si Whiskey in the jar si sa se planga ca St.Anger sucks. Asta ca un apropo pentru acei. cat despre One cred ca te-am lamurit. Salut

3 răspunsuri:
| Sin a răspuns:

Cauta versurile si afla.

| sfo a răspuns:

Salut!
Tema piesei se bazează pe Dalton Trumbo 1939 romanul lui Johnny Got His Gun. Ea spune povestea unui soldat al cărui trup este grav deteriorat după ce este lovit de artileria germană în timpul primului război mondial :bratele, picioarele, ochii, gura, nasul si urechile... şi el este în imposibilitatea de a vedea, vorbi, miros, sau auzi.
Pentru primele 19 secunde ale piesei, există o serie de efecte de sunet cu o temă de luptă, un baraj de artilerie, elicoptere, mitraliere;...
A fost piesa pentru care s-a creeat primul videoclip, a debutat pe MTV pe 20 ianuarie, 1989.

Chiar numele meu e pură inspiraţie, nu degeaba îmi place piesa "One".

| Tudorup explică:

Va multumescbig grin. Am ascultat melodia dar nu am inteles perfect, am inteles ca este vorba despre un soldat care nu avea maini picioare, si nu putea vorbi. Inca o data va multumescbig grin.

Întrebări similare